joi, septembrie 21G2G - Get 2 Gether

4 SFATURI UTILE PENTRU INTRETINEREA INSTALATIEI SANITARE

Cateodata apar situatii neplacute in baia sau bucataria ta, iar un instalator priceput s-ar putea sa te coste mai mult decat te astepti. Exista, insa, cateva metode pe care e poti pune in practica pentru cele mai comune probleme care apar. Fie ca este vorba de o garnitura distrusa sau o scurgere infundata, aceste lucruri se pot rezolva cu putina rabdare.

NU TE TEME SA SCHIMBI PIESELE DIN INSTALATIA TA

Fie ca este vorba de clapeta de tras apa de la vasul de toaleta sau de o baterie a chiuvetei uzata, acestea sunt usor de schimbat si este foarte putin probabil sa deteriorezi ceva. Inlaturarea tevilor de otel sau a capacelor este singurul pas pe care trebuie sa il faci, iar cele mai multe piese de inlocuit vin si cu instructiuni. Cele mai multe robinete moderne necesita  doar sa scoti un surub sau doua pentru a le schimba.

DESFUNDA INSTALATIA FARA SUBSTANTE CHIMICE

Desi, probabil, este prima solutie la care te gandesti atunci cand te confrunti cu o scurgere infunta, s-ar putea sa nu te ajute foarte mult. Majoritatea tevilor se infunda cu o acumulare de reziduu, care poate fi indepartata doar cu ajutorul unui instrument numit “sarpe”. Acesta se poate folosi ori de cate ori se intampla sa ai probleme similare, fara sa risti sa deteriorezi tevile cu substante chimice corozive. El se introduce prin scurgerea de la nivelul pardoselei si se rasuceste pe parcurs, pana cand se elimina blocajul.

GARNITURILE UZATE POT FI INLOCUITE CU BENZI DE TEFLON

Una dintre cele mai usoare metode de a repara o imbinare de tevi sau un cap de dus din care curge apa este banda de teflon. Atunci cand garniturile se uzeaza, etansarea sintre conexiunile capetelor de teava nu este perfecta, iar apa se poate scurge, devenind o problema. Banda se aplica infasurand o bucata in directia acelor de ceasornic, sigiland, astfel, filetul. Pentru a testa aceasta solutie, deschide robinetul la putere maxima si observa daca mai exista vreo scurgere. In cazul in care presiunea capului de dus este mica, pune-l intr-o solutie de apa si otet, pentru a dizolva eventualele depuneri ce previn scurgerea.

VERIFICA TEMPERATURA APEI DIN TEVI

Verifica termostatul incalzitorului de apa, pentru a te asigura ca nu este prea ridicat sau scazut. Temperatura optima pentru agentul termic este de 50-60 grade C, suficienta cat sa acopere nevoile de baza.

In cazul in care temperatura nu se poate regla, cel mai bine este sa izolezi termic tevile, deoarece ele pot ingheta, mai ales daca sunt la exterior. Este indicat sa ai un termostat instalat, deoarece acesta va regla automat temperatura si nu va exista riscul unui consum prea mare de energie sau de gaz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *