luni, septembrie 25G2G - Get 2 Gether

CE CULORI DE MACHIAJ ȚI SE POTRIVESC?

Există mai multe criterii care să te ajute să alegi combinațiile cromatice cele mai potrivite, iar nuanța tenului este unul dintre acestea. Află ce poți face, astfel încât machiajul să pară realizat de profesioniști.

Nu trebuie să fii un specialist în domeniu pentru a observa greșelile de machiaj pe care unele dintre noi le facem: fondul de ten ales greșit, blush-ul aplicat incorect, fardul de pleoape ales neinspirat. Toate aceste imperfecțiuni ies în evidență atunci când nu folosim produsele destinate nouă. Însă cum putem fi sigure că alegerile pe care le facem sunt cele mai bune?

SUBTONURI

Este important să stabilești, înainte de orice, care este subtonul pielii tale: cald, rece sau neutru. În timp ce culoarea pielii poate suferi modificări, subtonul pielii rămâne mereu același.

1 SUBTONUL RECE

Există numeroase recomandări de combinații cromatice care țin cont de culoarea pielii și a părului. Roșcatele cu tenul deschis pot folosi un machiaj mai sobru, închis la culoare, cu nuanțe de marouri, bronz sau somon. Persoanele blonde cu tenul deschis își pot pune trăsăturile în valoare folosind diferite combinații de roz. În ceea ce privește brunetele cu tenul deschis, acestea pot apela la diferite nuanțe deschise de roz sau roșu, pentru a-și pune buzele în valoare.

2 SUBTONUL NEUTRU

Celebrități precum Demi Moore, Sandra Bullock sau Penelope Cruz se încadrează în această categorie, iar nuanțele care le complimentează cel mai bine, mai ales atunci când vine vorba despre rujurile folosite, sunt cele de cireșe și rozurile. În ceea ce privește culorile de machiaj folosite, acestea pot fi, pe de o parte, mai intense – galben, verde, auriu, ori mai clasice – nuanțele de bej sau maro.

3 SUBTONUL CALD

Nu de puține ori ai auzit de expresia ten măsliniu. Acesta are un subton cald, iar persoanelor care se încadrează în această categorie li se potrivesc nuanțele naturale de maro sau coral. Însă ele pot jongla și cu nuanțe mai puternice de verde smarald, portocaliu și nuanțe intense de prună.

FII ÎN TENDINȚE!

Tenul trebuie să fie proaspăt și natural. Accentuează obrajii pentru a le da o strălucire rozalie. Pentru ochi, în vogă sunt tonurile azurii, albastru electric sau bleucelest. În contrast, avem machiajul grafic, foarte accentuat cu buze nude, așa că, indiferent de fizionomie, fiecare își poate găsi un stil personal care să fie în tendințe.

CARE ESTE SUBTONUL PIELII TALE?

Obisnuiești să te bronzezi ușor, fără să te arzi? Atunci subtonul pielii tale este cald. Dacă stai la soare, fără protecție, pielea se arde imediat? Este clar că subtonul este rece, iar asta se întâmplă pentru că organismul nu produce suficientă melanină, cea care dă culoare pielii. Subtonul neutru se situează undeva la mijloc. Asta înseamnă că va trebui să ții cont și de alte particularități ale pielii, precum a stabili paleta cromatică potrivită.

SFATURI UTILE

Cum să ai parte de un bronz perfect

Soarele ne este și prieten, și dușman. Tocmai de aceea, atunci când vrei neapărat să te bronzezi, nu uita de importanța protecției solare. Apelează la uleiuri speciale de plajă, care ajută la accelerarea bronzului și care au, în același timp, un factor de protecție ridicat. Respectă în continuare orele recomandate pentru plajă, iar la finalul zilei aplică o loțiune de hidratare a pielii, care te va ajuta să prelungești bronzul.

Manichiura acrilică ajută unghiile fragile

Dacă vrei să ai parte de unghii într-o formă perfectă, reconstruită sau de o manichiură ultrarezistentă, tehnica acrilică este cea care ți se potrivește. Există voci care spun că aceasta nu pastrează aspectul natural al unghiilor (fiind vorba despre aplicarea unei paste peste unghia naturală), însă acest lucru ține doar de îndemânarea specialistului. Este sigur însă că unghiile tale își pot păstra forma dorită mai mult timp, comparativ cu alte metode de colorare a unghiilor. De altfel, un alt avantaj îl constituie prețul, mai mic, de exemplu, față de manichiura cu gel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *