luni, ianuarie 20G2G - Get 2 Gether

CE PERICOLE SE ASCUND ÎN PRODUSELE DE CURĂȚENIE

TRIMITE PRIETENILOR

Detergenții, soluțiile pentru geamuri sau pentru mobilă, clorul sau dezinfectanții pentru toaletă sunt un rău necesar. Cu ele este mai ușor  curățăm casa, dar trebuie să știm și ce pericole se ascund în spatele lor.

Vrem, nu vrem, este imposibil să nu folosim substanțe toxice când facem curățenie în casă. Toate substanțele pe care le folosim sunt toxice, chiar dacă au fost impuse anumite concentrații cât mai puțin dăunătoare organismului. O sticlă de clor, spre exemplu, este bună la casa omului și reprezintă cel mai puternic dezinfectant din gospodărie. Dar, trebuie folosit cu precauție. Clorul trebuie ascuns din calea copiilor deoarece, dacă beau sau se joacă cu el, pot suferi arsuri grave. Se folosește doar cu mănuși de protecție, diluat cu apă și numai după ce ai deschis larg ferestrele, să nu te intoxici de la vaporii pe care îi degajă. De asemenea, este bine să folosești mănuși de mesaj și mască ori de câte ori cureți cada și toaleta cu produse dezinfectante. Dacă suferi de boala curățeniei și dezinfectezi baia la două-trei zile, vaporii toxici din aceste produse îți pot îmbolnăvi plămânii.

DETERGENȚII PARFUMAȚI

Este plăcut să îți miroasă hainele și lenjeria a flori, dar parfumul din detergenți se numără printre cei mai mari poluanți din casă. Microparticulele de parfum din detergent sunt concepute să rămână multe zile în haine și le inspiri ori de câte ori te îmbraci cu ele, fără să-ți dai seama că pentru plămânii tăi reprezintă un pericol pe termen lung. Parfumul, dar și substanțele dezinfectante pe care le conțin de obicei detergenții de rufe pot declanșa iritații ale căilor respiratorii, eczeme și eritem la nivelul pielii și chiar alergii cronice.

SOLUȚIILE PENTRU MOBILĂ

Folosește cât mai rar spray-ul pentru mobilă! E adevărat că parfumul lui este plăcut și înviorează atmosfera, iar mobila arată ca nouă după ce o lustruiești. Dar spray-ul pentru mobilă conține numeroase substanțe toxice care se adună în plămâni, fără ca organismul să le poată elimina. Copiii pot să se joace cu aceste tuburi, le pot pulveriza unii în ochii celorlalți și riscă să rămână fără vedere. Dar și tu poți avea de suferit, mai ales dacă le folosești prea des. Compușii volatili din aceste soluții și hidrocarburile folosite sunt extrem de periculoase pentru organism, afectează sistemul respirator, căile nazale și plămânii, ochii și pielea feței. Spray-ul pentru mobilă poate fi înlocuit cu ceară de albină sau cafea, dacă vrei să folosești soluții ecologice și mai sigure.


TRIMITE PRIETENILOR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *