duminică, aprilie 20G2G - Get 2 Gether

🔗 Conectează-te cu Noi

🌿 Hai pe Facebook! 📘 Alătură-te Grupului ▶️ Urmărește pe YouTube

Ciulama de post cu ciuperci, o reteta delicioasa, aromata si foarte usor de facut. Merge perfect cu mamaliga si o puteti savura in orice zj de post. Folositi orice ciuperci aveti la dispozitie, chiar si congelate si va iesi la fel de bine!

TRIMITE PRIETENILOR

Ciulamaua de post cu ciuperci este o mâncare aromată, sățioasă și simplu de pregătit, perfectă pentru zilele de post. Se servește ideal cu mămăligă și poate fi preparată cu orice tip de ciuperci, fie proaspete, fie congelate.

Ingrediente:

  • 1 kg ciuperci champignon
  • 500 g ciuperci pleurotus
  • 500 ml supă de legume
  • 150 g smântână de caju
  • 50 g făină
  • 2 cepe
  • 5-6 linguri ulei
  • 4-5 căței de usturoi
  • 1 legătură mărar
  • Sare, după gust
  • Piper, după gust

Mod de preparare:

  1. Pregătirea ingredientelor
    • Curăță și spală ciupercile, apoi taie-le felii sau cubulețe, după preferință.
    • Curăță și toacă mărunt ceapa și usturoiul.
    • Dizolvă făina în câteva linguri de supă de legume pentru a evita cocoloașele.
  2. Călirea legumelor
    • Într-o tigaie mare sau cratiță, încinge uleiul și adaugă ceapa tocată.
    • Călește ceapa până devine sticloasă, apoi adaugă usturoiul și amestecă pentru câteva secunde.
  3. Gătirea ciupercilor
    • Adaugă ciupercile în tigaie și gătește-le la foc mediu până își reduc volumul și își eliberează sucul.
    • Toarnă supa de legume peste ciuperci și lasă-le să fiarbă la foc mic timp de 10-15 minute.
  4. Îngroșarea ciulamalei
    • Adaugă făina dizolvată și amestecă continuu pentru a obține o consistență cremoasă.
    • Toarnă smântâna de caju și amestecă bine până când ciulamaua devine omogenă.
    • Potrivește gustul cu sare și piper.
  5. Finalizarea preparatului
    • Toacă mărarul și presară-l peste ciulama.
    • Lasă mâncarea să mai fiarbă 2-3 minute, apoi oprește focul.

Servire

Servește ciulamaua de ciuperci caldă, alături de o porție de mămăligă proaspătă. Se poate consuma și cu pâine prăjită sau alături de murături pentru un plus de savoare.

Poftă bună! 🍄🥣


TRIMITE PRIETENILOR