
La schimbarea anotimpurilor, e bine să ne împrospătăm organismul. Rețetele care urmeaza curăță vasele sangvine și atenuează bolile cronice, care primăvara se accentuează.
ALOE SI MIERE CONTRA DURERILOR DE STOMAC
Un pahar de suc de aloe se combină cu 3/4 pahar de miere, precum și o cantitale egală de ulei de măsline. Acest preparat se pune într-o sticlă și se leagă bine gâtul acesteia. Se fierbe la bain-marie (sticla se introduce într-un vas cu apă care fierbe încet), timp de 3 ore. Se răcește și se păstrează la loc răcoros. Doza – o lingură dimineața, înainte de masă. Se agită sticla înainte de întrebuințare. Acest medicament se păstrează la frigider (dar să nu înghețe) timp de o săptămână.
CEREALE ȘI LAPTE, CONTRA ANEMIEI
Se umple pe trei sferturi un vas emailat cu orz sau ovăz proaspăt, încât să acopere boabele, și puțină slănină de porc topită, cam de 1,5 cm grosime. Se acopera vasul și se fierbe la foc mic într-un cuptor, până când boabele devin moi și îmbibate. Dacă este necesar, se mai adaugă lapte. Se bea masa lichidă care rezultă, de trei ori pe zi. Doza: 1-2 linguri.
TONIC PENTRU DETOXIFIEREA ORGANISMULUI
Ingrediente: 1 parte ceapă albă sau ceapă roșie, proaspăt mărunțită; 1 parte rădăcină de ghimbir tăiată mărunt; 1 parte rădăcină de hrean; 1 parte ardei iute roșu (sau cayenne). legumele se pot rade.
Mod de preparare: Ingredientele se pun într-o sticla care se închide ermetic (se recomandă o sticlă de culoare închisă). Peste ele se toarnă oțet de mere. Se lasă la macerat 14 zile, agitându-se zilnic. Se strecoară. Pentru ca rețeta să fie eficientă este nevoie ca toate ingredientele să fie proaspete.
Mod de utilizare: Se iau 1-2 linguri, înainte de masă, de două sau trei ori pe zi. Ce rămâne după strecurarea tonicului se poate folosi în bucătărie, la marinarea cărnurilor. Amestecat cu ulei de alune, se obține un sos bun pentru friptura de pui. Se poate păstra mult timp la loc întunecos și rece (la frigider).
TONIC CU LĂMÂIE ȘI USTUROI, CONTRA ATEROSCLEROZEI CEREBRALE ȘI CORONARIENE
Ingrediente: 30 căpățâni de usturoi, 5 bucăți lămâie bio, 1 litru de apă.
Mod de preparare: Se curăță usturoiul și se taie mărunt. Și lămâia se taie mărunt, cu coajă cu tot, foarte bine spălată înainte. Se amestecă ambele ingrediente cu ajutorul unui mixer. Mixtura se diluează cu 1 litru de apă, se pune pe foc, se lasă să dea un singur clocot (nu se fierbe), se lasă la răcit și se strecoară. Se păstrează la loc rece, în frigider.
Mod de utilizare: se iau zilnic 50 ml înainte de masa de dimineață. Se agită înainte de folosire.
Cura durează 3 săptămâni, se fac 8 zile pauză, apoi se poate repeta. Efectul apare după trei săptămâni. Cura întinerește și revigorează organismul. Efectele secundare ale aterosclerozei dispar pe parcurs. Vederea slabă și auzul slab se întăresc, suferinzii de ateroscleroza pot dormi bine, tensiunea se reglează, depunerile de calciu se dizolvă. Persoanele care au trecut de 40 de ani pot face această cură și dacă nu suferă de nimic.
TONIC CU HREAN
Este recomandat pentru lipsa de energie, oboseală generală și pierderea poftei de mâncare. Se ia o linguriță de hrean proaspăt ras, urmat de un pahărel de apă caldă (fiartă), de 5-10 ori pe zi, între mese. Tratamentul se face câteva zile la rând. Hreanul este un tonic și un bun acumulator de energie. Tratamentul se poate repeta și 2-3 luni, dacă este necesar.
REȚETĂ PEBTRU ENERGIE
Ingrediente: 4 căței mici de usturoi bine pisați; 4 cepe proaspete de mărime obișnuită se dau prin mașina de tocat carne, păstrând sucul; 150 g ovăz tratat la fel ca mai sus; 40 g rădăcină de valeriană rasă mărunt.
Mod de preparare: Toate ingredientele se amestecă cu 700 g miere și se fierb la foc mic, până când întreaga masă are consistența unei creme subțiri. Preparatul se păstrează pe o farfurie și se lasă la răcit. Apoi se taie bucățele și se păstrează la rece.
Mod de utilizare: Se iau 3-6 bucăți pe zi (o bucata are cca 2-3 cm), înainte de masă.