sâmbătă, februarie 24G2G - Get 2 Gether

Mararul combate depresia, reduce colesterolul din sange, intareste oasele, te scapa de kilogramele in plus

Mararul este un condiment foarte aromat originar din regiunile situate la est de Mediterana fiind folosit Evul Mediu pentru a alunga spiritele rele. Pentru români este un simbol al vitalitatii si al feminitatii. Efectele benefice ale mararului au fost mentionate si in farmacopeea egipteana de acum 5000 de ani.

Pe langa faptul ca ofera o savoare inconfundabila mancarurilor, mararul, terapeutul aromat din gradina, are beneficii nu doar culinare. Acesta stimuleaza digestia, inlatura tulburarile menstruale, combate depresia, intareste oasele si creste fermitatea sanilor.

Mărarul are proprietăți antiinflamatorii, diuretice, digestive și antispastice și pe vremuri a fost folosit și pentru a calma crizele de epilepsie.

Pregătit sub formă de infuzie, stimulează sistemul digestiv iar semințe opresc sughițul, durerea de cap și tusea. De asemenea, mărarul are capacitatea de a elimina gazele intestinale, crampele și are și o acțiune antiseptică intestinală.

Mărarul te ajută să scapi de kilogramele în plus

Mărarul este folosit cu succes și în regimurile de slăbit întrucât are capacitatea de a aplatiza abdomenul.

Proprietățile sale diuretice împiedică cu succes retenția de lichide din organism și are acțiune și asupra zonelor celulitice.

Mărarul stimulează activitatea rinichilor

Pentru a ajuta la prevenirea sau la combaterea calculilor, cistitelor și infecțiilor renale, se recomandă câte 4 linguri de suc proaspăt de mărar, zilnic timp de 2 săptămâni.

Mărarul calmează durerile abdominale

Mărarul acționează eficient prin stimularea tuturor funcțiilor intestinale și printr-un efect puternic antispastic. Adăugat în ceai, uleiul esențial de mărar combate gazele intestinale și balonarea și este de folosi împotriva durerilor menstruale, a colicilor și a problemelor hepatice.

Mărarul aduce beneficii sistemului nervos

Este și puternic tonic fizic și psihic, putând combate depresia și readucând bucuria de a trăi.

Mărarul întărește oasele

Cea mai mare concentrație de calciu din tot regnul vegetal o au semințele de mărar. Calciu, după cum știm, este necesar mai ales pentru prevenirea osteoporozei.

Mărar pentru sâni mai fermi

Atât semințele cât și frunzele de mărar conțin mici cantități de estrogen, hormonul feminin responsabil de creșterea naturală a sânilor și de întreținerea supleții pielii.

Mărarul vine în ajutor în caz de tulburări menstruale

Datorită fitoestrogenilor și flavonoidelor din conținut, mărarul ajută la combaterea durerilor menstruale.

Pentru a preveni apariția acestor dureri, se recomandă consumul de frunze proaspete de mărar pe toată perioada menstruației.

De asemenea, acest remediu stimulează și secreția de lapte la femeile care tocmai au născut și încetinește ritmul de creștere a pilozității. Astfel, este recomandat și celor care suferă de hirsutism și pentru cei care tratează lipsa menstruației.

Mărarul împrospătează respirația

Pentru o respirație proaspătă, se mestecă frunze și semințe de mărar. Mărarul curăță în profunzime dinții și gingiile, reușind astfel să oprească proliferarea bacteriilor responsabile de infecțiile gingivale și de formarea cariilor. Se recomandă folosirea acestei plante în îngrijirea dentitei. Mai mult, mărarul se recomandă și persoanelor cu sensibilitate dentară, întrucât mestecarea frunzelor de mărar poate calma durerile.

Fibrele din mărar reduc colesterolul din sânge; potasiul din mărar normalizează presiunea sângelui

Uleiul esențial de mărar poate opri sforăitul: se toarnă câteva picături pe un prosop care se pune pe pernă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *