sâmbătă, aprilie 20G2G - Get 2 Gether

Poza interioara a Marii Piramide din Giza! -Cum să construiești așa ceva acum 5000 ani cand omenirea se afla într-un stadiu de dezvoltare destul de înapoiat

Marea Piramidă din Giza, construită în jurul anului 2580 î.Hr., este considerată una dintre cele mai mari și mai impresionante realizări ale civilizației antice. Modul în care a fost construită este încă subiect de dezbatere și speculație.

Unii arheologi susțin că blocurile de piatră au fost tăiate și transportate de la carierele din apropiere, apoi au fost ridicate la poziția finală prin utilizarea unor rampe sau a unor scheme de echilibrare. Alții sugerează că ar fi fost utilizate metode mai avansate, cum ar fi utilizarea unor structuri de ridicare sau a unor tehnici de levitație.

Un lucru cert este că construcția a fost realizată într-un mod foarte precis și cu o mare atenție la detalii, utilizând tehnologii avansate pentru acea perioadă.

De asemenea, se știe că a fost construită de o armată de muncitori, condusă de arhitecti și ingineri calificați și bine organizați, care au fost în măsură să transporte și să ridice blocurile de piatră de mii de tone.

Cu toate acestea, multe detalii despre modul exact în care a fost construită Marea Piramidă rămân necunoscute și sunt subiectul continuu al cercetării și al speculațiilor.

Poza interioara a Marii Piramide din Giza!

-Cum să construiești așa ceva acum 5000 ani , cand omenirea se afla într-un stadiu de dezvoltare destul de înapoiat …..ce sa mai spunem de faptul că pietrele au fost extrase de la o cariera de piatra din Aswan, de la 845 km de locul unde a fost construită piramida?

-Camera Regelui construita din pietre , așa de bine puse , încât nu încape între ele nici măcar un card, fiecare latură a piramidei este orientată spre un punct cardinal , plasată exact pe paralela de 30 grade care separă in mod egal uscatul de ape , diagonalele prelungite ale piramidei trec prin.centrul fiecărui continent, o latura a piramidei are 365 de coți , exact cate zile are un an.

-Era atunci împărțit Pământul în longitudine și latitudine ? Cunoșteau egiptenii toate continentele lumii și mijlocul acestora ? Deci , ce argumente ar mai trebui aduse în favoarea ipotezei că Marea Piramida nu a fost construită de egipteni , sau poate au gasit-o acolo , fiind mult mai veche …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *