luni, septembrie 25G2G - Get 2 Gether

Seara trecută, terminând programul de lucru, mi-am comandat un taxi pentru a merge acasă. Șoferul,un bătrânel trecut de a doua tinerețe…

Seara trecută, terminând programul de lucru, mi-am comandat un taxi pentru a merge acasă. Șoferul,un bătrânel trecut de a doua tinerețe,cu o privire caldă care spunea mai mult decât o mie de cuvinte, un om cu un trecut greu și cu multe regrete. Îi spun adresa la care urma să mergem, după care mă întreabă,cu un glas blând “domnișoară,a fost o zi grea, păreți istovită?!”.

Moment în care,m-a cuprins un sentiment patern,o liniște,greu de explicat, spunându-i că istovirea e mai mult psihică din cauza vremurilor pe care le trăim, din cauza umilinței la care suntem supuși și din cauză că mă simt neputincioasă!

Atunci,bătrânelul a încetinit, trăgând pe dreapta,ochii i s-au umplut de lacrimi,apoi începând să plângă. Eu,eu sunt un om sensibil,mai ales la copii și bătrâni. Mi s-a rupt sufletul,simțindu-i durerea și empatizând cu el,l-am lăsat să își spună oful!

“Domnișoară, aveam 25 de ani la Revoluție. Mi-au împușcat profesorul și prietenul Călin Nemeș, poate ați auzit despre el, eram lângă ei. Eu am fost cel care l-am scos pe Nemeș din mulțime,pentru a-l putea salva. Eram tânăr domnișoară și voiam libertate, dar dacă se știa ce vremuri vor urma, nu mai exista nicio revoluție.

Domnișoară,și noi am fost manipulați,Revoluția din ‘89 nu a fost a noastră, a fost a SECURITĂȚII! Noi am fost niște pioni pe o tablă de joc, a unor oameni fără scrupule și fără frică de Dumnezeu!

Nu a fost REVOLUȚIA ROMÂNILOR! Mereu am fost ușor de prostit și de mulțumit

În ziua Revoluției,ne-au scos de la lucru și ne-au trimis în Piață. Știam doar că vrem libertate, atât. Dar nimeni nu a știut de ce a ieșit în stradă. Mi l-am salvat pe Nemeș,iar asta m-a bucurat, dar să știți, nu m-am dus să dau cu cărămida în piept pentru că sunt erou. Nu, nu sunt erou.

Am fost un prost care a crezut în LIBERTATE, a crezut într-o viață mai bună, însă după ‘89 s-a instaurat de la an la an, DICTATURA în țara asta. Din păcate ne-a ajuns cuțitul la os,dar suntem prea fricoși să schimbăm ceva. Acum,dacă aș putea, aș trage în ei fără să-mi pară rău, aș trage în ei pentru a vă salva.

E o durere imensă să îți vezi țara de la an la an,cum este disecată și vândută Europei! Am ajuns să fim slugile Europei,când țara asta,cândva,independentă fiind,reprezenta o putere!

Domnișoară, să ne iertați că am vrut LIBERTATE,lăsându-ne duși de nas!

Ieșiți în stradă și luptați pentru viața voastră, ce trăiește acum poporul român, nu a trăit niciodată.
Suntem sub asediul tiraniei,sub asediul puterilor economice, nicidecum a unei epidemii.”

Nimic nu mai e de spus, l-am ascultat cu sufletul deschis, am plâns și i-am simțit durerea! Tot timpul am fost de părere că trăim o DICTATURĂ sub ambalajul “PERFECT” al “DEMOCRAȚIEI”!

Avem drepturi,multe, la fel și îndatoriri, însă diferența dintre ele este că, drepturile sunt fictive, sunt doar pe hârtie, iar îndatoririle noastre, alea chiar există!

Lipsa de onoare și de demnitate ne-au făcut să ne vindem integritatea și valorile, transformându-ne în niște sclavi, în niște scursuri ai Europei!

Alexandra Blanaru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *