
Cu sezonul grătarului aproape, acum este momentul să vă pregătiți echipamentul și să vă pregătiți pentru un alt sezon de gătit în curte, burgeri, mici și friptura.
Înainte de a începe să planificați un grătar, primul pas este să il curățați de rămășițele din aventurile culinare din vara trecută. Chiar dacă ați șters grătarul înainte de a-l pune deoparte pentru iarnă, este important să începeți fiecare nou sezon cu o curățare temeinică.
Pentru a face grătarul mai ușor de curățat în general, ar trebui să-l spălați rapid după fiecare utilizare. Urmați acești pași simpli pe tot parcursul verii. Folosiți o perie de sârmă pentru a curăța grătarul după fiecare sesiune de gătit și asigurați-vă că îndepărtați perii de sârmă slăbiți înainte de a porni grătarul. Dacă faceți grătar frecvent, să spunem cel puțin o dată pe săptămână, curățați bine grătarele la fiecare două luni. Și de două ori pe sezon de grătar, ar trebui să curățați bine grătarul, care îl va ajuta să gătească mai bine și să reziste mai mult.
Grăsimea arsă conține acrilamidă care a fost etichetată drept o substanță nocivă de către Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară.
Nu lăsa grătarul plin de arsură de la folosire la alta, recomandă bucătarii cu experiență. Și ferește-te de periile de sârmă, care distrug vopseaua grilajului, rezistentă la temperaturi mari și protejează metalul de rugină. Cea mai simplă metodă să cureți grătarul este să îl pui la înmuiat într-un recipient mai mare, plin cu apă caldă și detergent de vase.Este suficient să se înmoaie o jumătate de oră și îl poți curăța cu bureții speciali concepuți pentru vasele din Teflon, care nu zgârie. Nu uita să porți mănuși de menaj, ca să îți protejezi mâinile și manichiura.
ATENȚIE LA RUGINĂ!
Un grătar care nu a fost bine întreținut se umple ușor de rugină. În acest caz, fie folosești o substanță din comerț care curăță bine fierul de rugină, fie pui grătarul într-un sac menajer, îl umezești bine cu apă și oțet și îl presari cu bicarbonat. Lasă bicarbonatul să acționeze câteva ore și astfel vei reuși să cureți grătarul cu un burete aspru. Ulterior, când ai scăpat de toate petele de rugină și de toate resturile de cărnuri, grătarul se unge cu puțină slănină și se arde câteva minute pe cărbuni încinși.