vineri, februarie 23G2G - Get 2 Gether

TOPUL CEOR MAI CIUDATE FOBII PE CARE ORICINE LE POATE AVEA! TU LE STIAI?

Fobia este defina drept o teama irationala care, de cele mai multe ori, se dovedeste a fi inofensiva! Aceasta isi poate face aparitia in urma unei situatii total banale, fara a putea fi anticipata. Insa, pe cat de superficiala pare, aceasta poate da mari batai de cap anumitor persoane. Pe langa cele mai cunoscute frici, precum cea de intuneric sau de spatii inchise, exista multe altele mult mai ciudate la care nu te-ai fi gandit niciodata. In cazul in care nu ai aflat pana acum care sunt acestea, cele ce urmeaza te vor suprinde, dar si amuza in acelasi timp.

1 FRICA DE INALTIME – se manifesta in zborul cu avionul, in mod special. Tocmai din acest motiv, multe persoane refuza sa calatoreasca in acest fel si prefera alte tipuri de transport. Interesant este ca aproximativ 4% din populatia lumii sufera de aceasta groaza.

2 TEAMA DE FLORI – Poate suna ireal, nu? Frica de flori exista cu adevarat, iar cel mai bine o inteleg persoanele care sufera de anthofobie. Asadar orice tip sau specie de floare le creeaza un adevarat disconfort clor bolnavi, provocand aparitia unor stari de anxietate si de teama. Desi sunt constienti de faptul ca o floare nu reprezinta cu adevarat a amenintare, le este greu sa perceapa acest lucru.

3 TEAMA DE OGLINZI

Chiar si o simpla oglinda poate duce la aparitia unei temeri in subconstientul unor persoane. Multi oameni evita sa se priveasca in oglinda sau sa aiba astfel de obiecte in jurul sau, intrucat le creeaza o stare de anxietate, chiar daca constientizeaza ca aceasta frica este unra irationala.

4 FRICA DE NUDITATE

Se manifesta in momentul in care o persoana este goala, din frica de a nu fi observat de cineva sau de a nu vedea, la randul sau, pe cineva complet dezbracat. Majoritatea persoanelor care sufera de aceasta fobie au o parere proasta despre felul in care arata. Tocmai din acest motiv nu doresc sa fie vazuti fara haine.

5 TEAMA DE A TE SPALA

Exact, exista teama de baie! Aceasta se manifesta in momentul in care o persoana se, fiindu-i frica de picaturile de apa sau mai exact de vatamarea pielii din cauza apei. Asadar, aceasta fobie poate duce la realizarea unei igiene incorecte!

6 SOMNIPHOBIA

Majoritatea oamenilor adora orele de odihna, iar in momentul in care suna alarma totul pare un calvar. Insa, exista si persoane care nu agreeaza somnul. Aceasta fobie se manifesta in momentul in care se apropie ora de culcare, iar frica primordiala este de a te culca si de a nu te mai trezi niciodata.

Exista si multe alte fobii care pot parea cel putin ciudate in prima faza. Insa, se pot transforma intr-un adevarat chin pentru persoanele care sufera de astfel de temeri patologice. Cu toate acestea, pentru orice problema exista si o rezolvare. Cu ajutorul unui specialist, dar si cu multa determinare, nimic nu este imposibil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *