
Exista mii de moduri diferite de a decora ouale de Paste, iar fiecare persoana are preferintele sale. Dar nu este necesar sa te limitezi la schema standard atunci cand vine vorba despre sarbatorile cu adevarat importante.
Deoarece daca acelasi lucru se repeta in fiecare an, farmecul evenimentului mult asteptat se pierde! Incearca sa inventezi ceva original in acest an pentru Paste, fa ca aceasta zi sa nu semene cu altele.
Pentru ouale de Paste extrem de frumoase, vei avea nevoie doar de putin otet, cateva elastice obisnuite, apa si colorant. Suna foarte tentant!
Oua de Paste originale
Adauga in apa 2 linguri de otet. Otetul va face culoarea oualor mai stralucitoare, acest truc il poti folosi si cand vopsesti ouale in alt mod! Adauga colorant alimentar in apa cu otet, amesteca bine.
Scoate cu grija ouale din apa si indeparteaza elasticele. Sterge cu un prosop de hartie urmele de vopsea de pe oua.
Pastele este o sarbatoare luminoasa, a carei maretie este subliniata de culorile vii. Arata minunat, nu-i asa?
Poti face ouale si mai frumoase, folosind mai multe culori pentru vopsire! Inainte de a infasura ouale cu elastice, coloreaza-le intr-o nuanta care sa se potriveasca armonios cu stratul urmator de vopsea.
Modelele colorate se potrivesc oricarei compozitii pascale si vor arata bine atat in cos, cat si pe masa. Incepe pregatirile pascale chiar acum!
Spune-le prietenilor tai cum pot crea usor un desen original pe ouale de Paste folosind o simpla elastica.
Pentru a vopsi ouăle de Paște fără chimicale, folosind ingrediente naturale, urmați această rețetă completă.
Ingrediente pentru vopsea naturală:
(Se folosesc ingrediente diferite pentru fiecare culoare)
Roșu intens / Burgundy
- 4-5 sfecle roșii (tăiate cubulețe)
- 1 litru de apă
- 2 linguri oțet alb
Galben / Auriu
- 2 linguri turmeric pudră
- 1 litru de apă
- 2 linguri oțet alb
Albastru / Mov deschis
- ½ varză roșie (tocată)
- 1 litru de apă
- 2 linguri oțet alb
Portocaliu
- Coaja de la 5-6 cepe galbene
- 1 litru de apă
- 2 linguri oțet alb
Verde
- 200 g spanac proaspăt sau congelat
- 1 litru de apă
- 2 linguri oțet alb
Maro / Bej
- 4-5 linguri cafea măcinată sau zaț de cafea
- 1 litru de apă
- 2 linguri oțet alb