joi, septembrie 21G2G - Get 2 Gether

Ce taxe trebuie sa platesc daca fac tranzactii cu criptomonede in Romania?

Avand in vedere ca discutam despre o sursa de profit, in sensul in care se cumpara criptomoneda cu 10 lei si apoi se vinde sa spunem cu 20 de lei, practic se va taxa cu un impozit pe profit de 10% conform codului fiscal, operatiunea insa atentie, se vor scadea cheltuielile pe care le aveti cu tranzactiile.

Comisioanele platite pentru a tranzactiona moneda virtuala sunt DEDUCTIBILE!

Cod fiscal – Cheltuieli
(1) Pentru determinarea rezultatului fiscal sunt considerate cheltuieli deductibile cheltuielile efectuate în scopul desfăşurării activităţii economice, inclusiv cele reglementate prin acte normative în vigoare, precum şi taxele de înscriere, cotizaţiile şi contribuţiile datorate către camerele de comerţ şi industrie, organizaţiile patronale şi organizaţiile sindicale.

Ce fac daca tranzactionez online criptomoneda si am facut profit din acele tranzactii dar nu am platit taxe si impozite?

In principal aveti doua optiuni, Fie mergeti si declarati retroactiv acest impozit si il platiti fie daca nu, exista situatia in care puteti totusi sa scapati de plata acestor impozite in ipoteza in care datoria catre ANAF se prescrie, adica la 5 ani de zile.

Ce fac daca primesc o decizie de impunere de la ANAF si mi se cere plata sumelor de bani de pe ultimii 5 ani de zile?

De fapt aici este si problematica la care trebuie sa ajungem. Tranzactiile cu moneda virtuala se desfasoara deja de ceva vreme, fapt ce va duce in cel mai scurt timp la o explozie in controale , efectuate de catre cei de la ANAF.

Sa nu uitam , ca pe baza cooperarii internationale, ANAF are acces la tranzactiile de pe platformele de tranzationacare si astfel taxarea criptomenedei se va putea face insa evident, asa cum face ANAF de regula, toti banii care va vor intra in cont, ii va considera PROFIT si astfel apar deciziile de impunere colosale.

Ce aveti de facut daca primiti o decizie ANAF de taxare a tranzactiilor cu criptomoneda? Un avocat criptomoneda va poate ajuta sa contestati decizia de impunere emisa de catre Anaf in asa fel incat sa verificati da:

  • decizia de impunere pentru taxarea tranzactiilor cu criptomenda nu este emisa ilegal iar acest lucru il poate verifica un avocat specializat in criptomoneda;
  • verificarea de catre avocat criptomoneda a faptului daca decizia este sau nu prescrisa;
  • contestarea deciziei de catre avocatul cu specializare in tranzactii cu criptomoneda in scopul expertizarii sumelor de bani imputate de catre ANAF si in cele din urma, stabilirea REALA a banilor pe care ar trebui sa-si platiti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *