sâmbătă, mai 25G2G - Get 2 Gether

„Ceasul Apocalipsei” mai aproape de miezul nopții ca niciodată

Ceasul Apocalipsei, sau Ceasul Sfârșitului, este o metaforă utilizată pentru a descrie un moment în care omenirea se află într-un pericol imminent sau într-un punct critic. Aceasta poate fi legată de problemele legate de mediu, de riscurile cauzate de armamentul nuclear, sau de alte probleme globale precum schimbările climatice, conflictele armate sau pandemiile.

Unul dintre cele mai cunoscute Ceasul Apocalipsei este “Ceasul Apocalipsei Global” creat de Bulletin of the Atomic Scientists (BoAS), care a fost lansat în 1947 și care a fost actualizat în mod regulat de-a lungul anilor. Acest ceas este un indicator simbolic care arată cât de aproape suntem de “sfârșitul lumii” și este bazat pe o serie de factori, inclusiv riscurile cauzate de armamentul nuclear, schimbările climatice și alte probleme globale. În prezent, acest ceas indică că suntem la 100 de secunde de miezul nopții, cel mai aproape de sfârșitul lumii.

Oamenii de știință din domeniul atomic au setat marți „Ceasul Apocalipsei” mai aproape de miezul nopții ca niciodată, afirmând că amenințările de război nuclear, boli și schimbări climatice au fost exacerbate de invazia Rusiei în Ucraina, punând omenirea în fața unui risc mai mare de anihilare, potrivit Reuters.

Miezul nopții pe acest ceas marchează punctul teoretic al anihilării. Săgețile ceasului sunt mutate mai aproape sau mai departe de miezul nopții în funcție de aproximarea de către oamenii de știință a amenințărilor existențiale la un anumit moment.

Noua oră reflectă o lume în care invazia Rusiei în Ucraina a reînviat temerile de război nuclear.

„Amenințările subtil voalate ale Rusiei de a folosi arme nucleare reamintesc lumii că escaladarea conflictului prin accident, intenție sau eroare de calcul reprezintă un risc teribil. Posibilitățile ca acest conflict să scape de sub controlul oricui rămân ridicate”, a declarat marți Rachel Bronson, președintele și directorul general al buletinului, într-o conferință de presă la Washington.

Amenințările apocaliptice reflectate de ceas includ politica, armele, tehnologia, schimbările climatice și pandemiile.

Ceasul a fost setat la 100 de secunde până la miezul nopții din 2020, care era deja cel mai aproape de miezul nopții.

Consiliul a declarat că războiul din Ucraina a sporit, de asemenea, riscul ca armele biologice să poată fi utilizate în cazul în care conflictul continuă.

„Fluxul continuu de dezinformare cu privire la laboratoarele de arme biologice din Ucraina trezește îngrijorarea că Rusia însăși s-ar putea gândi să desfășoare astfel de arme”, a declarat Bronson.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *