vineri, februarie 23G2G - Get 2 Gether

Chinezii au prezentat cel mai rapid tren cu levitație magnetică Maglev, la Qingdao. Grație tehnologiei utilizate, trenul se deplasează prin aer

Chinezii au prezentat recent cel mai rapid tren cu levitație magnetică Maglev, care poate atinge viteze de până la 600 km/h. Acest tren este echipat cu tehnologie de levitație magnetică, care permite trenului să plutească deasupra șinei, eliminând atât frecarea cât și zgomotul asociat cu trenurile obișnuite.

Noul mijloc de transport utilizează tehnnologia levitației magnetice, astfel că acesta nu va lua contact cu suprafața de rulare, ci va rula la 10 milimetri de aceasta. Lipsa forței de frecare îi va permite o deplasare ultra-rapidă.Șeful Diviziei de Cercetare și Dezvoltare a companiei care dezvoltă acest tren, Ding Sansan, spune că se construiesc deja centre de producție pentru construirea Maglev-urilor, iar primele teste vor demara în a doua jumătate a anului.Un model cu cinci vagoane, foarte apropiat de versiunea de serie, va fi supus testelor în următorii doi ani. Dacă totul va merge bine, trenurile vor ajunge să transporte călători pe întreg teritoriul Chinei.Tehnologia Maglev nu este nici pe departe nouă. Aceasta a fost utilizată în premieră în Japonia, în 1962, în cadrul unor teste.

Cu toate acestea, există încă provocări tehnice care trebuie rezolvate înainte ca trenurile Maglev să devină o realitate pe scară largă și costul construcției și întreținerii acestor linii de transport poate fi destul de mare.

La ora actuală, cel mai rapid tren aflat în circulație este tot unul Maglev, care face legătura între Aeroportul Internațional din Shanghai și stația de metrou Longyang, pe o distanță de numai 30 de kilometri. Acesta are o viteză maximă de 431 km/h.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *