vineri, februarie 23G2G - Get 2 Gether

Cripto, reglementare și inovație: Cum să profiți de oportunitatea cripto în 2024: 3 motive pentru a investi acum

Anul 2024 ar putea fi anul cu câștiguri mari în crypto din mai multe motive, pe care le voi explica în acest eseu de 1500 de cuvinte. În primul rând, anul 2024 ar putea coincide cu un nou ciclu de 4 ani al Bitcoin, care este un model empiric bazat pe observarea istorică a evoluției prețului Bitcoin în raport cu reducerea la jumătate a recompensei pentru minerit, care are loc la fiecare 210.000 de blocuri. Acest model sugerează că prețul Bitcoin cunoaște o creștere exponențială în anii care urmează după reducerea la jumătate, urmată de o corecție semnificativă și de o perioadă de acumulare. Ultima reducere la jumătate a avut loc în mai 2020, iar următoarea este estimată pentru aprilie 20241. Prin urmare, anul 2024 ar putea fi anul în care Bitcoin va atinge un nou maxim istoric, depășind nivelul actual de aproximativ 50.000 de dolari.

În al doilea rând, anul 2024 ar putea fi anul în care reglementarea criptoactivelor va deveni mai clară și mai favorabilă pentru investitori, atât la nivel național, cât și internațional. În prezent, există o mare diversitate și incertitudine în ceea ce privește tratamentul legal și fiscal al criptoactivelor în diferite jurisdicții, ceea ce poate descuraja potențialii investitori sau poate expune pe cei existenți la riscuri și sancțiuni. Cu toate acestea, există și semnale pozitive că autoritățile sunt dispuse să recunoască și să reglementeze criptoactivelor ca o nouă clasă de active, care are un potențial de inovare și de dezvoltare economică. De exemplu, Comisia Europeană a propus în septembrie 2020 un pachet legislativ numit „Markets in Crypto-Assets” (MiCA), care are ca scop să creeze un cadru armonizat și cuprinzător pentru emiterea, tranzacționarea și supravegherea criptoactivelor în Uniunea Europeană2. Acest pachet ar putea intra în vigoare în 2024, după ce va fi aprobat de Parlamentul European și de Consiliul Uniunii Europene. Un alt exemplu este cel al Statelor Unite, unde Comisia pentru Valori Mobiliare și Burse (SEC) ar putea aproba în 2024 primul fond tranzacționat pe bursă (ETF) bazat pe Bitcoin, care ar oferi investitorilor o modalitate mai simplă și mai sigură de a se expune la prețul Bitcoin, fără a deține direct criptomoneda3. Un ETF Bitcoin ar putea atrage un flux semnificativ de capital în piața cripto, mai ales din partea investitorilor instituționali, care ar putea crește cererea și valoarea Bitcoin.

În al treilea rând, anul 2024 ar putea fi anul în care tehnologia și inovația în domeniul cripto vor atinge noi niveluri de performanță și de diversitate, oferind investitorilor mai multe oportunități de a câștiga bani din cripto. Unul dintre cele mai importante proiecte care ar putea avea un impact major asupra pieței cripto este Ethereum 2.0, care este o actualizare majoră a rețelei Ethereum, cea mai populară platformă pentru aplicații descentralizate (dApps) și contracte inteligente. Ethereum 2.0 vizează să rezolve problemele actuale ale rețelei, cum ar fi scalabilitatea, securitatea și eficiența energetică, prin trecerea de la un mecanism de consens bazat pe dovada muncii (Proof-of-Work) la unul bazat pe dovada participării (Proof-of-Stake)4. Acest lucru ar putea duce la o creștere a vitezei, a capacității și a sustenabilității rețelei, precum și la o reducere a costurilor de tranzacționare. De asemenea, Ethereum 2.0 ar putea stimula dezvoltarea și adoptarea dApps și a contractelor inteligente, care pot oferi servicii și soluții inovatoare în domenii precum finanțele descentralizate (DeFi), identitatea digitală, colecționarea digitală, jocurile, arta și multe altele. Un alt proiect care ar putea avea un impact pozitiv asupra pieței cripto este Cardano, care este o platformă concurentă cu Ethereum, care își propune să ofere o infrastructură scalabilă, interoperabilă și sustenabilă pentru dApps și contracte inteligente. Cardano se bazează pe un model de consens Proof-of-Stake încă de la început și folosește o abordare bazată pe cercetare și verificare formală pentru a asigura securitatea și funcționalitatea rețelei5. Cardano a lansat recent o actualizare numită Alonzo, care a adăugat capacitatea de a rula contracte inteligente pe rețea, deschizând calea pentru o gamă largă de aplicații descentralizate.

În concluzie, anul 2024 ar putea fi anul cu câștiguri mari în crypto, datorită unor factori precum ciclul de 4 ani al Bitcoin, reglementarea favorabilă a criptoactivelor și inovația tehnologică în domeniul cripto. Acești factori ar putea contribui la creșterea cererii, a ofertei și a valorii criptoactivelor, oferind investitorilor oportunități de profit pe termen scurt și lung. Cu toate acestea, este important să se țină cont și de riscurile și de incertitudinile care există în piața cripto, cum ar fi volatilitatea, concurența, frauda, hackingul și schimbările legislative. Prin urmare, investitorii ar trebui să fie precauți, informați și responsabili atunci când investesc în cripto.

Dacă aș fi un investitor pentru prima dată în crypto, aș începe în 2024 să fac asta urmând câțiva pași simpli:

  • Aș alege o platformă de tranzacționare cu criptomonede care să fie sigură, reglementată, ușor de folosit și cu taxe mici. De exemplu, eToro sau Binance.
  • Aș deschide un cont pe platforma aleasă, urmând instrucțiunile de verificare și securitate. Aș depune apoi o sumă de bani pe care sunt dispus să o investesc, folosind metoda de plată preferată.
  • Aș face o cercetare temeinică despre diferitele criptomonede disponibile pe platformă, analizând istoricul lor de preț, proiectul lor tehnic, echipa lor, comunitatea lor și perspectivele lor de viitor. Aș alege apoi câteva criptomonede care mi se par promițătoare și care se potrivesc profilului meu de risc și de obiective.
  • Aș cumpăra criptomonedele alese, folosind funcția de tranzacționare sau de investiție a platformei. Aș putea cumpăra o fracțiune dintr-o criptomonedă sau o cantitate întreagă, în funcție de bugetul meu. Aș putea, de asemenea, să folosesc instrumente suplimentare, cum ar fi ordinele de limită, de stop-loss sau de take-profit, pentru a gestiona mai bine tranzacțiile mele.
  • Aș păstra criptomonedele cumpărate în portofelul digital oferit de platformă sau într-un portofel extern, dacă doresc un nivel mai mare de securitate și de control. Aș monitoriza evoluția prețurilor și a pieței, fiind atent la știrile și la tendințele relevante. Aș vinde criptomonedele atunci când consider că am obținut un profit satisfăcător sau când vreau să îmi reduc pierderile.

Aceștia ar fi pașii pe care i-aș urma dacă aș fi un investitor pentru prima dată în crypto în 2024. Desigur, aceasta nu este o recomandare de investiție, ci doar o opinie personală. Investițiile în criptomonede implică un grad ridicat de risc și de volatilitate, așa că este important să fiți precauți, informați și responsabili atunci când investiți în acest domeniu. 😊

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *