duminică, octombrie 1G2G - Get 2 Gether

Efectul pozitiv pe care-l poate avea asupra vietii noastre repetarea in mod regulat a catorva afirmatii pozitive.

Caracteristicile afirmatiilor pozitive

afirmatiile trebuie sa fie la timpul prezent. Incercati sa evitati formularile de genul “as putea…”, “voi…”, “ar trebui sa…”. De exemplu, nu spuneti “voi avea un venit lunar de … lei”, ci spuneti “am un venit lunar de … lei”, sau in loc de “ar trebui sa imi folosesc timpul mai eficient”, spuneti “imi folosesc timpul eficient”. Este foarte important sa evitati sa folositi afirmatiile la timpul viitor, deoarece subconstientul dumneavoastra va percepe aceste afirmatii ca pe niste lucruri care se vor intampla… candva, intr-o zi… Si tot timpul vor ramane in viitor si sansele dumneavoastra de a va indeplini obiectivele stabilite vor scadea considerabil.

De asemenea, afirmatiile trebuie sa fie scurte si concise. Folositi propozitii scurte, care sunt mult mai eficiente, pentru a va programa un nou comportament in mintea subconstienta. Nu folositi paragrafe sau fraze foarte lungi. Pastrati totul cat mai simplu.

Afirmatiile trebuie sa fie credibile

Un alt lucru foarte important de care trebuie sa tineti cont este faptul ca afirmatiile pe care le repetati trebuie sa fie credibile. Nu faceti greseala de a va construi afirmatii in care va stabiliti obiective care sunt foarte greu de indeplinit. De exemplu, nu va puteti spune “saptamana viitoare voi castiga 10.000 EURO. daca pana acum ati castigat intr-o luna 1000 euro. Sunt foarte mici sansele sa realizati cei 10.000 de euro intr-o saptamana si dumneavoastra sunteti constienti de asta si astfel nu veti crede cu adevarat, iar daca nu credeti, nu veti reusi. In schimb, propuneti-va obiective pe care sunteti convinsi ca le veti realiza, si cu siguranta le veti obtine.

O alta tehnica foarte utila consta in folosirea cuvintelor care trezesc diferite emotii atunci cand repetati afirmatiile cu voce tare. De exemplu, daca spuneti “am un corp sanatos, care debordeaza de vitalitate si energie”, cu siguranta veti simti o energie pozitiva inauntrul dumneavoastra care va va indemna sa faceti ceva pentru a obtine (sau pentru a va mentine) acel corp sanatos pe care vi-l doriti. Veti simti un impuls sa iesiti sa faceti 30 de minute de alegare usoara, sau veti manca mai putin la urmatoarea masa, sau veti elimina din meniul dumneavoastra zilnic alimentele nesanatoase.

Repetati cat mai des afirmatiile pozitive

Si nu in ultimul rand, probabil cel mai important lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa repetati cat mai des afirmatiile pe care le-ati ales. Cele mai bune momente ale zilei in care puteti face asta sunt dimineata, imediat dupa ce v-ati trezit si seara, exact inainte de culcare, pentru ca acestea sunt perioadele in care creierul dumneavoastra este cel mai receptiv. Se spune ca informatiile pe care le asimilati in ultimele 45 de minute seara, inainte sa adormiti, sunt procesate de mintea subconstienta pe toata durata somnului. De aceea este foarte important ca in aceste 45 de minute sa evitati stirile si informatiile negative.

In speranta ca v-ati convins de importanta repetarii afirmatiilor pozitive, va invit sa va notati chiar acum cel putin 3 afirmatii pozitive, si sa va propuneti sa le repetati timp de cel putin 2-3 minute dimineata, dupa ce va treziti si 2-3 minute seara, inainte sa adormiti.

Importanta repetarii zilnice a afirmatiilor pozitive

In articolul despre cartonasul cu obiective si afirmatiile pozitive am facut o scurta introducere despre importanta repetarii afirmatiilor pozitive si am prezentat un exercitiu foarte eficient recomandat de Brian Tracy. Insa, nu am intrat in foarte multe detalii, deoarece sunt de parere ca acest subiect este unul destul de important, desi multe persoane nu ii acorda atentia cuvenita, si am hotarat sa-i dedic o categorie speciala, in care vom discuta atat despre importanta repetarii afirmatiilor pozitive, cat si despre caracteristicile pe care trebuie sa le indeplineasca acestea.

Din pacate, multi dintre noi nu suntem constienti de efectul pozitiv pe care-l poate avea asupra vietii noastre repetarea in mod regulat a catorva afirmatii pozitive. Nu este ceva foarte dificil si nici nu aveti nevoie de abilitati extraordinare. Tot ce trebuie sa faceti este sa va stabiliti niste afirmatii pozitive pe care sa le repetati zilnic. Recomandat ar fi sa faceti acest lucru cat mai des cu putinta.

Repetarea afirmatiilor pozitive reprezinta unul dintre cele mai bune exercitii pentru a va pregati mental pentru succes. Aceasta tehnica va poate ajuta sa deveniti mai eficient in managementul timpului, sa va dezvoltati respectul de sine si sa capatati mai multa incredere in fortele proprii.

Insa, la fel ca toate celelalte exercitii, sunt cateva principii esentiale pe care trebuie sa le respecte afirmatiile pe care le alegeti. In continuare vom discuta despre cateva dintre aceste caracteristici:

Stabiliti-va exact ce va doriti

In primul rand, trebuie sa va stabiliti exact care este rezultatul final pe care doriti sa-l obtineti. Nu trebuie sa va puneti intrebari referitoare la modul in care veti obtine aceste lucruri. Trebuie doar sa va axati pe ceea ce va doriti. Mintea subconstienta este foarte creativa si odata ce v-ati intiparit in minte un gand, o idee, subconstientul va cauta diverse metode si solutii prin care sa va realizati obiectivul.

De exemplu, sa spunem ca sunteti o persoana careia ii este frica sa vorbeasca in public, sa tina discursuri in fata unui grup de oameni. Obiectivul dumneavoastra este sa deveniti mai increzator, mai stapan pe fortele proprii si sa va controlati emotiile. Nu va ganditi la metodele prin care puteti face acest lucru. Acestea vor aparea pe parcurs. Momentan tot ce trebuie dumneavoastra sa faceti este sa repetati zilnic “Sunt mai increzator, mai stapan pe mine si tin discursuri foarte reusite, apreciate de toti participantii”, sau orice altceva va doriti.

Afirmatii personale

In al doilea rand, afirmatiile trebuie sa fie personale, la fel ca si obiectivele. Trebuie sa fie la persoana intai, singular. Nu spuneti “vreau ca el/ea sa fie … sau sa faca …”, spuneti “eu sunt …” sau “eu fac …”.

Folositi afirmatii pozitive

Un lucru foarte important pe care trebuie sa-l aveti in vedere este faptul ca afirmatiile trebuie sa fie pozitive. De exemplu, in loc sa spuneti “nu mai pierd timpul”, spuneti “imi folosesc timpul in mod eficient.” Aparent, cele doua afirmatii spun cam acelasi lucru, doar ca difera limbajul. Insa, la nivel neuronal si energetic, cele doua afirmatii sunt complet diferite. Daca ati inteles cum functioneaza Legea Atractiei, probabil intelegeti de ce spun ca cele doua afirmatii sunt diferite. Nu vom dezbate in acest articol care este diferenta intre cele doua, insa ce trebuie sa retineti este sa incercati sa folositi tot timpul afirmatii pozitive si sa incercati sa eliminati negatiile din vocabularul dumneavoastra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *