duminică, martie 16G2G - Get 2 Gether

🔗 Conectează-te cu Noi

🌿 Hai pe Facebook! 📘 Alătură-te Grupului ▶️ Urmărește pe YouTube

Reteta de Pui Tandoori o mâncare deosebită pe care trebuie să o încerci măcar o dată!

TRIMITE PRIETENILOR

Pui Tandoori este o mancare tradițională din India, preparată prin marinarea cuburilor de carne de pui în pasta de tandoori, ierburi și condimente, și apoi copt într-un cuptor numit Tandoor. Tandoor-ul este un cuptor traditional din lut care se încălzește la temperaturi foarte mari si se foloseste in special in gatitul mancarurilor din India, Pakistan si Afganistan.

Pasta de tandoori este ceea ce da aceasta mancare culoarea sa roșie viu și un gust delicios. Poate fi cumpărată gata preparată sau poate fi preparată acasă din ierburi și condimente precum coriandru, chimion, cayenne, sare, piper negru, pudră de usturoi, pudră de ghimbir și pudră de turmeric.

Carnea de pui este taiată în cuburi și marinată în pasta de tandoori, ulei de masline și iaurt timp de cel puțin o oră sau peste noapte în frigider, pentru a-și absorbi toate aromele. Apoi este coaptă în cuptorul Tandoor sau pe un grătar sau în cuptorul normal la o temperatura înaltă.

Pui Tandoori este servit cu orez sau o salată verde și o felie de lamaie. Este o mancare delicioasă și ușor de preparat acasă, care poate fi personalizată în funcție de preferințele personale.

Reteta de Pui Tandoori:

Ingrediente: -1 kg de piept de pui taiat cubulete -2 linguri de ulei de masline -2 linguri de pasta de tandoori (se poate cumpara sau prepara acasa din ierburi si condimente) -1/2 lingurita de sare -1/4 lingurita de piper negru -1/4 lingurita de cimbru -1/4 lingurita de chimion -1/4 lingurita de coriandru -1/4 lingurita de cayenne -1/4 lingurita de pudra de usturoi -1/4 lingurita de pudra de ghimbir -1/4 lingurita de pudra de turmeric -1/4 lingurita de pudra de cardamom -1/4 lingurita de pudra de nucsoara -1/4 lingurita de pudra de scortisoara -1 lingura de iaurt -Lamaie

Mod de preparare:

  1. Inainte de a incepe sa gatesti, amesteca toate condimentele intr-un bol mic.
  2. In alt bol, amesteca pasta de tandoori cu uleiul de masline si iaurtul. Adauga cubuletele de pui si amesteca bine astfel incat sa fie acoperite complet de marinada.
  3. Lasa puiul sa stea la marinat cel putin 1 ora sau peste noapte in frigider.
  4. Preincalzeste grill-ul sau cuptorul la 220 grade C.
  5. Pune cubuletele de pui pe gratar sau pe o tava de copt si coace-le timp de 15-20 de minute, sau pana cand carnea este bine facuta.
  6. Serveste cu lamaie si o garnitura de orez sau salata verde.

TRIMITE PRIETENILOR