joi, septembrie 21G2G - Get 2 Gether

Succesul financiar inseamna atat munca multa, cat si disciplina. Lucruri pe care un bun consilier financiar nu ti le va spune niciodata!

Nu aveti nevoie de un fond de urgenta 

Orice expert financiar stie cat de important este un fond de urgenta. Indiferent de jobul pe care il ai, de salariul pe care il ai, un fond de urgenta te poate salva in multe situatii. Gandeste-te doar ca se poate intampla ceva in orice moment. Iti poti pierde locul de munca, te poti imbolnavi, o ruda apropiata are o problema de sanatate. Este imperios necesar sa ai la dispozitie in orice clipa o suma de bani pe care sa te poti baza.

Economisirea si investitia sunt la fel 

Sunt doi termeni care descriu ce fac oamenii cu banii pe care nu ii folosesc in mod activ. Desi ai putea crede ca sunt doi termeni oarecum similari, ei descriu doua strategii complet diferite. Una este sa ai niste bani pe care sa ii tii la saltea si alta este sa ai niste bani pe care ii investesti in mod activ. Daca vrei ca banii pe care ii ai sa se inmulteasca, atunci nu poti astepta asta stand cu banii in cont!

Am bani, asa ca de ce sa nu ii cheltui?! 

Este perfect normal sa vrei sa iti indeplinesti anumite dorinte in cazul in care ai banii necesari, insa asta nu inseamna ca trebuie sa iti faci toate mofturile doar pentru ca ai bani. Oamenii bogati ajung sa aiba averi impresionante tocmai datorita faptului ca au fost chibzuiti cu banii pe care i-au avut. Invata care este valoarea muncii tale si valoarea banilor pe care ii castigi si in timp vei observa ca nu ii vei mai cheltui pe lucruri inutile!

Trebuie sa renunti la tot pentru a economisi bani 

Nu trebuie in niciun caz sa renunti la orice iti doresti, insa trebuie sa fii chibzuit si disciplinat daca iti doresti sa ai bani. In plus, aceasta strategie trebuie aplicata pe termen lung. Nu este de ajuns sa economisesti timp de trei sau sase luni si apoi sa cheltui toti banii economisiti pe un telefon nou de ultima generatie sau pe o vacanta. Fa-ti un buget de cheltuieli, luand in considerare veniturile sigure pe care le ai, si apoi tine-te de el cu strictete!

Toate datoriile sunt rele 

La prima vedere ai putea crede ca a te imprumuta de la banca nu poate fi decat rau. Nu este insa asa, uneori poate fi o varianta extrem de buna sa te imprumuti de la banca pentru a putea investi. Lucrurile se schimba insa atunci cand ajungi sa te imprumuti doar pentru a iti cumpara diverse lucruri de care nu ai nevoie neaparata sau pentru a merge intr-o vacanta scumpa pe care nu ti-o permiti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *