sâmbătă, mai 25G2G - Get 2 Gether

TU VREI LA MUNTE, EL, LA MARE…CE E DE FĂCUT CÂND AVEȚI PLANURI DE VACANȚĂ DIFERITE?

Pentru unele cupluri, alegerea destinației de vacanță este floare la ureche, pe când pentru altele e un chin. Tu vrei la mare, el vrea la munte. Și nu vă permiteți decât o săptămână de concediu…Oare ce poți face? Cum faceți să vă împăcați?

În multe cazuri, planificarea unei vacanțe împreună ajunge să fie testul iubirii. Călătoriile pot fi nemaipomenit de romantice. Te gândești la luna de miere sau la plimbările sub clar de Lună și pare suficient. Mulți români singuri călătoresc chiar pentru a întâlni persoana potrivită pentru o relație. Totuși, pentru cei care și-au găsit deja jumătatea, alegerea locului unde își vor petrece concediul poate deveni o piatră de încercare.

REFLECTĂ PROBLEME ÎN RELAȚIE

Un sondaj alcătuit de o agenție de turism americană arată că cel putin una din 12 persoane se ceartă cu partenerul în ceea ce privește destinația concediului, iar un sfert dintre respondenți au fost de acord că diferențele de opinii în acest domeniu pot să ducă, în cele din urmă, la despărțire. Motivul pare un lucru neimportant, amuzant chiar, dar nu este. Incapacitatea de a ajunge la o înțelegere reflectă probleme în căsnicie. Dar ar putea să se ajungă la un numitor comun prin comunicare, empatie, înțelegerea motivației și a punctului de vedere a celuilalt. Concentrați-vă pe găsirea soluțiilor, și nu pe emoții. Există tehnici care ajută partenerii să se înțeleagă mai bine și să se accepte. Astfel, veți găsi soluții constructive pentru îmbunătățirea relației, în loc să blocați “tranșeele” propriilor opinii și să vă criticați fără întrerupere.

OPORTUNITATEA DE A CREȘTE

Ia acest conflict ca pe o oportunitate de a crește relația voastră. Dr. John Gottman, autor de cărți despre cuplu, spune că, oricum ar fi partenerul tău, veți avea anumite lucruri cu care nu veți fi de acord. Cu oricine te-ai fi căsătorit, ai fi avut anumite domenii în care opiniile voastre ar fi divergente. Deci, nu puteai scăpa de acest gen de conflict. Pentru a vă împăca, este bine să aveți o discuție sinceră, în care să vă expuneți fiecare dorințele și apoi să încercați să ajungeți la un rezultat comun. Nu încerca să-ți impui punctul de vedere, dar nici nu renunța cu totul la pretențiile tale.

MAI MULTE POSIBILITĂȚI

Un exemplu de compromis ar fi să mergeți acum unde vrea el, iar în viitorul concediu, unde îți dorești tu. Ați mai putea încerca să ajungeți la destinația cea mai apropiată într-un weekend prelungit și să aveți vacanța mai lungă în locul mai greu accesibil. Dacă, de exemplu, unul dintre voi își dorește să urce pe munte, iar celalalt nu, puteți alege o pensiune la care să ajungeți cu mașina și să rămâneți acolo. În timpul zilei, cel mai sportiv poate face trasee mai grele, pe când celălalt se poate plimba sau sta la soare. Seara, vă întâlniți la o cină romantică și toată lumea este fericită.

OPINIILE DIFERITE SUNT NORMALE

Este normal să aveți opinii diferite în general și despre planurile de vacanță, în particular. Este normal să visați la lucruri diferite, pentru că sunteți diferiți. Însă nu este deloc bine dacă nu reușiți să ajungeți la o soluție comună. Acest lucru reflectă probleme în relație, incapacitatea de a rezolva și de a crește. La prima vedere, căsnicia nu e funcțională. Un prim pas ar fi ca partenerii să conștientizeze asta și să se implice în relansarea ei în mod real. În acest caz, este vital aportul unui specialist care le poate asigura un cadru pentru a reconstrui. El va fi un arbitru, o parte neutru, dar le va oferi și o procedură organizată prin care cei doi își pot reface legătura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *