vineri, ianuarie 24G2G - Get 2 Gether

5 GREȘELI PE CARE LE FACEM CÂND VREM SĂ SLĂBIM

TRIMITE PRIETENILOR

Procesul de pierdere în greutate nu e niciodată unul ușor și, chiar dacă ai impresia că urmezi toți pașii pentru a ajunge la kilogramele dorite, acest lucru nu se întâmplă. Și te întrebi de ce.

E posibil să urmezi sfaturi inutile, depășite sau să aplici metode nepotrivite organismului tău. Poate e vorba doar de abordare. Iată câteva dintre cel mai des întâlnite greșeli pe care le comitem în timpul unei diete.

1 TE CONCENTREZI DOAR PE ACUL CÂNTARULUI

Mulți dintre cei care urmează un regim de slăbit se cântăresc prea repede după ce au început procesul și simt că efortul lor nu are rost. Trebuie avut în vedere că greutatea e influențată și de fluctuația apei din organism. Poate fluctua până la 1,8 kg într-o zi, în funcție de câtă mâncare și câte lichide s-au consumat. Apa poate fi reținută și din cauza nivelului de estrogen și a schimbărilor de ordin hormonal. În plus, dacă faci efort, e posibil să-ți construiești mușchi și să pierzi din grăsime, iar greutatea să rămână constantă pe cântar.

2 MĂNÂNCI PREA MULTE SAU PREA PUȚINE CALORII

Un regim hipocaloric duce la slăbire, dar poate încetini metabolismul. De asemenea, poate mănânci alimente sănătoase, dar bogate caloric. Redu porțiile!

3 PREA PUȚINE PROTEINE

Dacă vrei să slăbești, e important să consumi multe proteine. Reduc apetitul și cresc senzația de sațietate, cresc rata metabolică și protejează mușchii în procesul de slăbire.

4 ALEGI ALIMENTE CU UN CONȚINUT MIC DE GRĂSIME

Alimentele degresate pot avea efect opus. Multe dintre produsele cu conținut scăzut de grăsime pot ascunde în ele zahăr pentru un gust mai bun. Un iaurt degresat cu aromă de fructe, de aproximativ 250 de grame, poate conține până la 12 lingurițe de zahăr. În plus, alimentele degresate nu-ți țin de foame și ajungi să mănânci mai mult.

5 MĂNÂNCI DES, CHIAR DACĂ NU ȚI-E FOAME

Sfatul pe care îl auzim des este să mâncăm des și puțin, pentru a nu ni se face foame și pentru a accelera metabolismul. Din nefericire, acest lucru poate duce la consumul mare de calorii într-o zi, deloc benefic. Ai putea încerca metoda care presupune să nu te ridici niciodată sătul de la masă. Și mănâncă doar când ți-e foame!

SLĂBIREA BRUSCĂ ADUCE DUPĂ SINE EFECTUL “YOYO”

Ne înfometăm, sărim peste mese, ne alimentam foarte puțin. Pe termen lung, înseamnă privarea de nutrienți, iar rezultatul este o slăbire bruscă (a masei musculare, în special), despre care știm că va aduce după sine și o reacumulare a kilogramelor pierdute – efectul yoyo. Alte greșeli des întâlnite în timpul dietelor: excludem grupe alimentare (carbohidrații din surse integrale, precum cerealele integrale, fructele si legumele), renunțăm la sare (e recomandată cea neiodată, cât mai puțin rafinată și fără aditivi, cum ar fi sarea de Guerande, de Himalaya, de ocnă), nu combinăm dieta cu mișcarea.


TRIMITE PRIETENILOR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *