luni, septembrie 25G2G - Get 2 Gether

CE AR SPUNE CAINELE TĂU, DACĂ AR PUTEA VORBI

Câinii care se bucură de prezența stăpânilor lor zi de zi sunt cei mai fericiți. Dar câinii lăsați singuri acasă se simt din ce în ce mai abandonați și neglijați. Iată ce ți-ar spune câinele tău, dacă ar putea vorbi cu tine când vii de la serviciu.

Câinele care petrece mult timp singur în apartament pe când stăpânii sunt la serviciu, poate deveni apatic, temător sau, din contră, poate să își găsească tot felul de distracții, cum ar fi rosul covoarelor și al ușilor. Adoptă un câine sau orice alt animal de companie dacă știi că îi poți oferi timp. Dacă ai un program încărcat și vii acasă după 9 sau 10 ore, câinele tău va sta singur, încuiat într-o casă unde poate face orice.

“NU MA NEGLIJA TIMP ÎNDELUNGAT!”

Câinele tău te-a așteptat nerăbdător să vii acasă și să te joci cu el, așa că nu îl ignora. Chiar dacă ai stat nouă sau zece ore la muncă, fă-ți timp pentru animăluțul tău: scoate- la o plimbare, mâncați împreună, joacă-te cu el.

“NU TE ENERVA ȘI NU MĂ ALUNGA”

Un câine nu va înțelege niciodată de ce îl pedepsești, când a făcut o prostioară. Nu urla la el, nu îl brusca și nu îl alunga. Folosește soluții inventive și trucuri simple de dresaj pentru a-l învăța cum să se comporte corect.

“NU MĂ DA LA O PARTE CÂND APARE UN BEBELUȘ!”

Câinii suferă când vine un bebeluș în familie și sunt ignorați, deoarece ei sunt obișnuiți să facă parte din viața unui cuplu, să fie în centrul atenției și să fie implicați în toate activitățile. De aceea, ar fi bine să îl implici treptat și pe animăluțul tău în programul pe care ți-l faci cu cel mic.

“HAI SĂ DESCOPERIM LOCURI NOI ȘI SĂ ÎNTÂLNIM  ALȚI CÂINI!”

Câinelui îi place să iasă și să alerge, să întâlnească alți câini și să exploreze lucruri noi, mai ales dacă este crescut într-un apartament. Scoate-l la plimbare în diverse locuri din oraș sau prin mai multe parcuri, unde se poate juca în voie cu alte animale.

“ÎNCURAJEAZĂ-MĂ CÂND ÎMI ESTE TEAMĂ!”

Oricât ar fi de curajos, are momente în care se teme fie de personae necunoscute, de obicei noi, de o situație pe care nu a întâlnit-o. Nu râde de el, nu țipa la el și nu îl ignora. Încearcă să îl liniștești și să îl ajuți să se obișnuiască treptat cu noua situație.

“AI GRIJĂ DE MINE CÂND SUNT BĂTRÂN, LA FEL CA ATUNCI CÂND ERAM PUI!”

Din nefericire, unii stăpâni își neglijează animalele de companie când îmbătrânesc și nu mai țin pasul cu ei. Nu îl obliga să iasă în frig, dacă nu mai poate, nu iî neglija când vine ora mesei și fă-ți timp să stai cu el, chiar dacă nu mai poate să se joace cu tine.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *