marți, martie 18G2G - Get 2 Gether

🔗 Conectează-te cu Noi

🌿 Hai pe Facebook! 📘 Alătură-te Grupului ▶️ Urmărește pe YouTube

ELIXIRURI CU FLORI DE PRIMĂVARĂ

TRIMITE PRIETENILOR

La un foc de pistol (adică de soare), natura va exploda! O să uităm că am stat atâta amar de vreme fără pic de verdeață în dreptul ferestrei. Vine ea, primăvara, cu muguri, cu păsări și cu ”ploaia plină de flori”! Iar ce face bine la suflet nu poate să nu facă bine și la obraz!

Tot ce crește în preajma noastră sporește darul de frumusețe pe care l-am primit, fiecare, ca zestre, când ne-am născut. Pentru asta e însă nevoie să ieșim din casă, s-o luăm la picior prin grădină, pădure sau pe la margine de oraș, cu ochii “atenți”, ca să zărim, în iarba abia ieșită de sub frunzele uscate, primele flori răsărite în soarele prietenos al lunilor de primăvară. Deși unele sunt de-a dreptul celebre – VIOLETELE, iar altele mai modeste, ROCOINA și ȘOPÂRLIȚA, frumusețea beneficiază în mod egal folosindu-le. Dublu avantaj pentru doamnele ce se lasă convinse: spor la prospețime pentru obraz și o bucurie nețărmuită, prilejuită de plimbarea în aerul proaspăt și verdele crud al naturii.

REȚETE CU ȘOPÂRLIȚĂ

Modestă ca înfățișare, considerată, mai degrabă, o iarbă decât o floare, Șopârlița se distinge prin petalele ei de culoare albastru deschis, roz, albe și violet. Crește în luminișuri, până spre vârf de munte, dar și pe margini de drum. Bogăția ei în uleiuri eterice îi dă o întrebuințare frecventă în cosmetica naturistă. Se folosește planta întreagă.

Tonic enetrgizant pentru toate tipurile de ten:

Ingrediente: 100 ml apă distilată; 200 ml oțet de mere; 2 linguri de Șopârliță proaspătă sau 2 linguri de plantă uscată.

Mod de preparare: Se taie planta mărunt, se pune într-un recipient de sticlă și se acoperă cu oțetul de mere. Se lasă la macerat două săptămâni, la temperatura camerei. Se strecoară și se combină cu apă distilată. Se păstrează într-o sticlă cu dop. Ținută la frigider, poate fi folosită patru luni.

Se aplică pe față, după demachiere, prin ștergerea cu tampoane de vată. Nu se clătește. Închide porii și reface rapid fermitatea țesutului. Se folosește dimineața, înaintea aplicării cremei și, seara, după demachiere.

Cremă cu Șopârliță pentru ten “încărcat”, cu probleme

Ingrediente: 150 ml ulei de in; 50 ml ulei de soia; 25 g ceară de albine; 3 linguri tinctură de Șopârliță.

Mod de preparare: Se topește ceara și uleiul de soia pe baie de aburi. Se trage de pe foc și se amestecă cu uleiul de in. Se amestecă până ce compoziția se răcește. Se toarnă crema în recipiente.

Tinctura se prepară într-o sticluță de 250 grame, umplută cu flori, peste care se toarnă vodcă. Se lasă la macerat 14 zile, apoi se strecoară.

Crema de Șopârliță clarifică fața și vindeca punctele negre și cosurile. Este buna și pentru tenul uscat ori aspru.

REȚETE CU VIOLETE

Pe lângă folosirea ei în industria parfumurilor, delicata floare de Violetă, Tîmâioară sau Toporaș (toate denumirile ei sunt de alint) este și o materie prețioasă pentru preparate de frumusețe ce pot fi făcute acasă. Are efecte de curățare și înviorare a tenului.

Mască cu flori de Violete

Ingrediente: 2 capsule de vitamina E uleioasă; 50 g miez de aloe vera; 30 ml iaurt natural (nu pasteurizat); 20 flori de violete proaspete.

Mod de preparare: Bagați toate ingredientele, inclusiv uleiul de vitamina E scos din capsule, într-un mixer. Preparatul pe care îl obtineți se întinde pe față și gât, cu mișcări circulare. Evitați zona ochilor. În circa 15 minute, pielea absoarbe masca aproape integral și pare mai tânără. Clătiți-vă cu apă călduță și uscați-vă cu un prosop moale.

REȚETE CU ROCOINĂ

E considerata o buruiană, fiindcă crește absolut peste tot, începând cu margini de străzi, grădini, pășuni și până în vârf de munte. Zărită de la distanță pare banală, dar cercetată cu bunavoință și atenție, își dezvăluie pe loc frumusețea de stea cu petale albe, strălucitoare, adunate în corolă, pe tulpinițe rotunde și foarte verzi.

Tonic de fată cu Rocoină

Ingrediente: 1 pumn plin cu flori de Rocoină; o lingură de flori uscate de cimbru; 300 ml apă clocotită; 2 picături de ulei aromat de grepfruit.

Mod de preparare: Se infuzează florile de Rocoină și de cimbru cu apă clocotită ca pentru infuzie. Se lasă la răcit 20 de minute. Se strecoară, se adaugă picăturile de ulei de grepfruit și se scutură sticla bine. Se folosește ca demachiant și ca tonic pentru obraz cu puternic efect de împrospătare.


TRIMITE PRIETENILOR