sâmbătă, februarie 24G2G - Get 2 Gether

SFATURI DE LUAT ÎN CONSIERARE ÎNAINTE DE A CUMPĂRA Și ÎNTREȚINE UN STORCATOR DE FRUCTE

Dacă sunteți în căutarea unui storcător, există câteva lucruri importante la care ar trebui să vă gândiți mai întâi. Este prea ușor să cheltuiești bani pe un storcător pe care nu îl vei folosi niciodată. De asemenea, s-ar putea să ajungi să fii blocat cu o mașină care este cu adevărat bună doar la rezolvarea unei sarcini specifice.

Storcatorul de fructe si de legume este tot mai raspandit si in bucatariile noastre, fiind cea mai simpla solutie sa te bucuri de un suc natural. Iata cateva sfaturi utile care te vor ajuta sa alegi cel mai potrivit storcator. Afla si cum trebuie sa il intretii!

Cele mai puternice storcătoare sunt cele care au la bază o centrifugă, iar acestea sunt recomandate pentru legume și fructe mai tari precum merele și morcovii. Pe de altă parte, storcătoarele cu centrifugă pot elimina pulpa și poți face un suc limpede cu ajutorul lor. Storcătoarele cu ax în formă de melc au o putere de stoarcere mai redusă și sunt recomandate pentru fructele zemoase. Cu ele poți face sucuri mai groase, precum nectarul de piersici. Puterea unui storcător este dată de viteza cu care zdrobește fructele și cele mai multe aparate au mai multe trepte de viteză, în funcție de legumele sau fructele pe care vrei să le storci.

TU DECIZI CÂT VREI SĂ CHELTUIEȘTI

Prețurile storcătoarelor variază foarte mult. Cele mai ieftine și mai simple sunt storcătoarele pentru citrice. Ele nu pot fi folosite decât pentru fructele pline de zeamă, după ce sunt tăiate în bucăți mai mici. Storcătoarele cu centrifugă sunt recomandate pentru toate legumele și fructele, sunt puțin mai scumpe, dar sunt mai puternice. Storcătoarele cu ax lucrează mai lent, dar ele zdrobesc foarte bine pulpa oferindu-ți un suc care păstrează toate vitaminele din fructe.

Este de la sine înțeles că aceste mașinării au capabilități foarte diferite și clienți țintă. În cele din urmă, ambele dispozitive sunt concepute pentru a îndeplini același scop principal: extragerea sucului din fructe și legume proaspete.

GÂNDEȘTE-TE LA CURĂȚARE

În esență pulverizarea sau zdrobirea fructelor și legumelor pentru a strecura și a colecta umezeala este o “afacere” dezordonată. Întotdeauna va rămâne o mulțime de pulpă uzată. Acestea fiind spuse, unele extractoare de sucuri sunt mai ușor de curățat decât altele. Storcătorul trebuie demontat și curățat imediat după fiecare utilizare. Chiar dacă îți ia ceva timp, trebuie să ai grijă să nu rămână niciodată resturi de pulpă și coajă de fructe, care să se întărească pe ax și pe sitele storcătorului. Alege de la bun început un storcător care să poată fi demontat ușor și spală-l bine de fiecare dată cu o perie moale de dinți și cu detergent lichid de vase. Folosește și o lavetă absorbantă cu care să cureți corpul aparatului de stropi și de resturile de pulpă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *