
Te delectezi cu ceaiuri aromate și relaxante. Dar știai că poți utiliza pliculețele rămase de la prepararea lor în rutina ta de înfrumusețare? Iată ce beneficii au pentru piele și păr, dar și cum le poți folosi!
Ceaiul, una dintre cele mai consumate băuturi, în special în zilele răcoroase, te revigorează sau te relaxează. Este bogat în antioxidanți, are proprietăți antiinflamatoare și de reîntinerire a pielii, oferă strălucire părului, așadar pliculețele pe care le aruncai de fiecare dată după ce preparai licoarea parfumată îți pot fi de mare ajutor în tratamente cosmetice.
CEAIUL VERDE, PLIN DE VITAMINE ȘI ANTIOXIDANȚI
Buze hidratate – înmoaie pliculețul de ceai în apă caldă și aplică-l pe buze 10 minute. Repetă de cel puțin două ori pe zi, iar buzele tale nu vor mai fi uscate.
Anticearcăn – ia două pliculețe de ceai verde, înmoaie-le în apă și ține-le la frigider 20 de minute. Apoi, aplică-le pe ochi cel puțin un sfert de oră. Inflamațiile și cearcănele se vor estompa rapid.
Scrub anticelulită – desfă 2-3 pliculețe de ceai, apoi combină conținutul cu o lingură de zahăr și una de smântână. Masează ușor pasta obținută pe zonele cu celulită. Deși efectele nu vor apărea imediat, pielea ta va fi fină și strălucitoare.
CEAIUL NEGRU, BOGAT ÎN VITAMINE, MINERALE, AMINOACIZI ȘI ULEIURI VOLATILE
Păr sănătos și strălucitor – o dată la două săptămâni, spală-ți părul cu o infuzie preparată din trei pliculețe de ceai, după ce ai aplicat șamponul tău obișnuit. La final, clătește cu apă din belșug.
Pete estompate, pe tenurile mature – aplică un pliculeț de ceai folosit, câteva minute, pe zona cu probleme. Nu șterge și nu spăla imediat fața.
Piele bronzată – când faci baie, adaugă în apă caldă 6-7 pliculețe de ceai negru. Cu cât băile vor fi mai dese, cu atât pielea va căpăta o nuanță mai închisă, de bronz natural.
Ceaiul alb conține o cantitate mai mare de antioxidanți decât restul tipurilor de ceai
Ten curat – prepară un ceai, apoi întinde pe față conținutul unui plic, într-un strat subțire, lasă 15 minute și clătește cu apă rece. Tenul tău va arăta mai proaspăt și mai curat.
Mască hrănitoare, cu proprietăți antibacteriene și antiîmbătrânire – amestecă conținutul a două pliculețe de ceai alb cu o lingură de ulei de măsline și aplică pe fața curată, evitând zona ochilor și a buzelor. După 15-20 de minute, îndepărtează cu apă călduță. Folosește această pastă cel puțin o dată pe săptămână.
BINE DE ȘTIUT!
- Ceaiul de mușețel este antibacterian, antiinflamator, protejează scalpul și întărește firul de păr.
- Ceaiul de mentă calmează acneea și roșeața, reduce cantitatea de sebum, matifiază tenul.
- Ceaiul de rooibos este bogat în antioxidanți, are efect antiseptic, bun hidratant al pielii.
- Ceaiul de tei e indicat pentru un ten tern, lipsit de strălucire.