marți, martie 18G2G - Get 2 Gether

🔗 Conectează-te cu Noi

🌿 Hai pe Facebook! 📘 Alătură-te Grupului ▶️ Urmărește pe YouTube

CUM AFECTEAZĂ PLECAREA ÎN STRĂINĂTATE VIAȚA DE CUPLU ȘI CÂND SE POATE AJUNGE LA DESPĂRȚIRE

TRIMITE PRIETENILOR

Pentru mulți oameni, avantajele muncii în străinătate sunt legate doar de salarii mai mari sau standarde de viață mai bune. Dar dobândirea de experiență internațională poate fi mult mai benefică decât cred oamenii.

A avea experiență de muncă internațională pe CV-ul tău nu se va demoda niciodată. Acest lucru arată adaptabilitate, motivație și determinare, trei abilități pe care angajatorii și recrutorii le prețuiesc foarte mult. În plus, experiența internațională te va aduce la un avantaj imediat față de alți candidați care nu au lucrat niciodată în străinătate. Lucrul în străinătate este o oportunitate excelentă de a-ți extinde rețeaua profesională. Puterea unei rețele profesionale bine dezvoltate nu trebuie subestimată. Multe locuri de muncă disponibile nu sunt făcute publice; în schimb, acestea sunt completate prin recomandări și rețele profesionale. Așa că asigură-te că vorbești cu noii tăi colegi și stabilești relații profesionale bune cu aceștia. Nu știi niciodată de unde poate veni următoarea ta ofertă de muncă. Dar ce se întâmplă când unul dintre parteneri vrea să plece în străinătate, la muncă, celalalt ar vrea să rămână. Ce e de făcut? Dacă fiecare pleacă într-o direcție, relația se poate destrăma. Dacă unul cedează, poate va fi frustrat. Este greu să faci o alegere bună în cazul acesta. Dorința unuia dintre soți să plece în străinătate este o problemă foarte complexă prin care au trecut multe familii din Romania. Este util să se discute sincer și să se pună fiecare în locul celuilalt pentru a-și înțelege cu adevărat punctele de vedere. În cazul în care există o problemă comună, cum ar fi veniturile mici, se poate negocia mai ușor. Dar dacă unul este mulțumit de situația actuală, pe când celălalt nu este, devine foarte dificil. Se poate ajunge chiar la despărțire.

CÂND DOAR UNUL EMIGREAZĂ

Dacă unul dintre ei pleacă și reușește să-și facă o situație în străinătate, distanța dintre cei doi va duce la nenumărate probleme. Practic, viața lor își va urma cursul în două lumi diferite. Vor comunica din ce în ce mai greu. Dacă acela care este mulțumit de situația din țară va fi de acord să plece ca să fie alături de partener, va filtra selectiv informația. Cum va da de dificultăți, își va aminti ce bine era acasă. În concluzie, cel forțat să se mute are mai puține șanse de a se adapta și va dori să se întoarcă, mai ales dacă nu trăiește conform așteptărilor.

IMPLICAȚI-VĂ AMÂNDOI ÎN PREGĂTIRI

Dacă vă hotărâți să emigrați, implicați-vă amandoi în planurile de plecare. Alegeți cu atenție locurile în care vă veți stabili. Învățati din timp limba. Puteți lua legătura pe internet cu comunitatea românilor de acolo. Astfel, puteți afla detalii practice și veți avea deja prieteni atunci când veți ajunge. În cazul în care plecați pentru că unul dintre voi și-a găsit de lucru, ar fi bine ca în lunile care preced mutarea și celălalt să încerce să-și găsească un job. Ar fi bine să nu faceți pasul decisiv deodată. Încercați întâi să vedeți cum merge, timp de trei până la șase luni. Nu e cazul să vindeți locuința din România și să tăiați orice punte de întoarcere de la început când nu știți cum vă veți descurca. Așa îi va fi mai ușor și celui care nu vrea să plece. Va ști că, dacă nu funcționează, puteți veni înapoi. Dacă aveți copii, luați-i cu voi în cazul în care rămâneți pe termen lung. Copiii rămași acasă au nemumărate probleme de natură psihologică.

DISCUTAȚI SINCER

Cel mai bine ar fi ca amândoi să discute sincer și să cântărească avantajele și dezavantajele ambelor variante. Dacă se votează plecarea, cel mai entuziast ar trebui să-l ajute pe celălalt să se adapteze mai ușor în ce privește locuina, serviciul, prietenii. Dar dacă în ciuda eforturilor, acesta tot nu reușește să accepte, partenerii ar trebui să se întoarcă împreună, altfel se poate ajunge la despărțire. Ideal ar fi să spună fiecare clar ceea ce își dorește și amândoi să încerce să înțeleagă și punctul de vedere al celuilalt. Înțelegerea poate crește șansele cuplului de a rămâne împreună, însă nu există o garanție.


TRIMITE PRIETENILOR