sâmbătă, februarie 24G2G - Get 2 Gether

După ce prăbuşirea FTX a lansat o undă de şoc, inca un faliment de răsunet zguduie industria cripto

BlockFi, cu sediul în New Jersey, fondată de executivull fintech devenit antreprenor cripto Zac Prince, a declarat în dosarul de faliment că expunerea sa substanţială la FTX a creat o criză de lichidităţi. FTX, fondată de Sam Bankman-Fried, a cerut protecţie în Statele Unite luna aceasta, după ce comercianţii au retras 6 miliarde de dolari de pe platformă în trei zile, iar exchange-ul rival Binance a renunţat la un acord de salvare.

BlockFi a declarat că criza de lichidităţi s-a datorat expunerii sale la FTX prin intermediul împrumuturilor către Alameda, o firmă de tranzacţionare de criptomonede afiliată la FTX, precum şi criptomonedelor deţinute pe platforma FTX care au rămas blocate acolo. BlockFi şi-a enumerat activele şi pasivele ca fiind cuprinse între 1 şi 10 miliarde de dolari.

BlockFi, fondată în 2017 de Zac Prince și Flori Marquez, a acordat împrumuturi clienților folosind activele criptografice drept garanție. BlockFi are aproximativ 257 de milioane de dolari în numerar, iar compania se așteaptă ca acest lucru să ofere suficiente lichidități pentru a o susține în timpul restructurării.

“Deşi expunerea debitorilor la FTX este o cauză majoră a acestei declaraţii de faliment, debitorii nu se confruntă cu multitudinea de probleme cu care se pare că se confruntă FTX”, se arată în declaraţia de faliment a lui Mark Renzi, director general la Berkeley Research Group, consilierul financiar propus pentru BlockFi. “Dimpotrivă”.

Creditorul criptografic BlockFi a depus luni o cerere de protecție împotriva falimentului, devenind cea mai recentă victimă a prăbușirii platformei de criptomonede FTX, care datorează celor mai mari 50 de creditori ai săi peste 3 miliarde de dolari, scrie CNN.

Depunerea cererii la un tribunal din New Jersey vine în contextul în care şi preţurile cryptomonedelor s-au prăbuşit. Preţul bitcoin, de departe cea mai populară monedă digitală, a scăzut cu peste 70% faţă de un vârf din 2021.

“Restructurarea BlockFi în baza capitolului 11 subliniază riscurile semnificative de contagiune a activelor asociate cu ecosistemul cripto”, a declarat Monsur Hussain, director senior la Fitch Ratings.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *