sâmbătă, februarie 24G2G - Get 2 Gether

LEACURI CĂLUGĂREȘTI DIN MUNȚII NEAMȚULUI

Descoperă în cele ce urmează câteva sfaturi extrem de simple, dar utile pentru problemele cu care te confrunți!
Pentru căderea părului
Rețeta are două părți: o parte pentru spălat, respectiv, o parte pentru băut (uz intern). Amândouă se practică în același timp. La spălarea pe cap se folosește săpun fără sodă.
1 Se ia 100 g de urzică vie cu tot cu rădăcină, 50 g urzică moartă, nu numai vârful plantei verzi, și 100-150 g frunză de mentă. Toate se pun în maximum 3 litri de apă care clocotește și se țin 5-10 minute. Nu se lasă la fiert mai mult de 10 minute. Se dă jos vasul și se acoperă. Se lasă să se răcească. Pentru cei care au boli de păr este bine să se radă în cap (total). Se va spăla capul zilnic cu acest lichid, timp de 30-45 de zile. Spălarea va fi foarte ușoară, dacă s-a făcut raderea.
2 Prepararea unui ceai de băut: se ia 100 g de rădăcină spălată de urzică vie și se fierbe, tăiată mărunt, cu 100 ml apă, timp de 5 minute, în clocot. După 5 minute de clocotire, se dă jos de pe foc. Clocotirea se face în vas perfect acoperit. Se strecoară ceiaul și se bea călduț. Ambele rețete se practică zilnic, timp de 30-40 zile. Creșterea și îndeșirea părului este garantată.
Ulcer varicos, noduli
Mod de preparare: Se topesc 100 g ceară de albine, 25 g rășină de brad, 250 g margarină. Apoi se adaugă 50 ml ulei. Se strecoară și se păstrează în recipiente de sticlă, la rece. Se aplică sub formă de strat subțire, pe regiunea bolnavă, de 2-3 ori pe zi.
Leacuri cu ulei de dovleac
Uz intern
Pentru tratarea afecțiunilor hepatice – dimineața, pe stomacul gol, se ia câte o linguriță de ulei. Se stă apoi culcat pe partea dreaptă 15-20 de minute, după care se ia micul dejun.
Împotriva constipației – se iau 30 ml ulei, seara, la culcare.
Împotriva viermilor intestinali – se iau 30 ml ulei pe stomacul gol.
Scăderea nivelului de colesterol – se bea un ceai fierbinte, preparat dintr-un litru de apă, 2 linguri de ulei de măsline și 3 linguri de usturoi pisat. Se bea din acest amestec de trei ori pe zi, pentru a scădea nivelul colesterolului.
Uz extern
Pentru tratarea parodontozei – se masează gingiile de 2-3 ori pe zi cu ulei de măsline.
Pentru tratarea furunculelor – se fac cataplasme cu măsline coapte, pisate.
Pentru tratarea alergiilor reumatismale, nevritelor, entorselor – se face un unguent preparat din 200 ml ulei de măsline și o căpățână de usturoi dată prin răzătoare. Se lasă la macerat 2-3 zile. Se fac frecvent și masaje locale.
Pentru tratarea amigdalitei – se fac cataplasme cu măsline pisate cu sâmburi cu tot, amestecate cu seu de oaie și mămăligă caldă. Se pun într-un tifon curat și se înfășoară în jurul gâtului.
Pentru tratarea durerilor de măsele – se face o extracție alcoolică din cenușa frunzelor și sâmburilor de măsline arse. După ardere, sâmburii se pisează. Cenușa obținută se pune într-o sticlă și se adaugă alcool de 30 de grade. Se lasă 7 zile la macerat. Sticla se agită zilnic, după care lichidul obținut se strecoară și se ține în gură 2 minute în zona măselei dureroase.
Pentru desfundarea nasului – se consumă o lingură de ulei de măsline cald, amestecat cu o linguriță de praf de usturoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *