joi, septembrie 21G2G - Get 2 Gether

ULEIURILE AROMATE ȘI EMOȚIILE NEGATIVE – TRATAMENTE ALTERNATIVE

O atmosferă sumbră în famlie sau la birou, răni sufletești moștenite din copilărie, o situație profesională sau personală haotică, un accident…toate aceste momente din viață ne pot lesne dezechilibra armonia emoțională. Adio liniște, bucurie, entuziasm! Bună ziua frică, anxietate, angoasă, teamă, panică, îngrijorare…! Pentru ca răul să nu se întâmple, apelați la remediile blânde ale naturii, mai precis – la uleiurile esențiale, a căror aromă tămăduiește problemele sufletești!

CALMAREA ANGOASELOR

Un moment de angoasă este ceva perfect normal, mai ales înaintea unui eveniment important din viața dumneavoastră. Dar nu și starea de angoasă constantă, prelungită, care se “traduce” adeseori printr-un nod în gât, dificultăți de respirație, o accelerare a pulsului.

Uleiurile esentiale adecvate: mușetel; levănțică, mandarină.

De inspirat: În cazul unei crize de angoasă, turnați pe o batistă 2 sau 3 picături din uleiul esențial pe care îl preferați.

Masaj odihnitor: Puneti 2 picături de ulei esențial (unul la alegere) pe plexul solar (situat între stern și ombilic) și efectuați un masaj ușor. Puteți aplica o picătură și pe tâmple sau pe frunte.

Baie anti-angoasă: Amestecați câte 5 picături din cele trei uleiuri esențiale (lavandă, mandarină și mușetel) și turnați-le, împreună cu gelul de baie obișnuit, în apa din cadă. Destindeți-vă și ieșiți din apă fără să vă mai clătiți.

EXERCIȚIU LINIȘTITOR: Așezați-vă confortabil pe un scaun, cu spatele drept, cu ochii închiși și cu mâinile odihnindu-se pe genunchi și “împingeți” creștetul capului în sus, spre cer. Observați-vă gândurile, fără să le influențați. Și, când constatați că atenția vi se abate, reveniți în poziția de “observator”, 5 minute, dar în fiecare zi.

UN AJUTOR PREȚIOS – MEDITAȚIA

Meditația consistă în antrenarea spiritului să rămână în momentul prezent, fără a încerca să schimbați nimic și, familiarizându-vă cu ceea ce se petrece în dumneavoastră. Meditația vă va permite să intrați în relație cu angoasele dumneavoastră pentru a le înțelege mai bine și pentru a vă regăsi liniștea.

COMBATEREA LIPSEI ÎNCREDERII ÎN SINE

Lipsa încrederii în sine este sentimentul că nu posedam capacitățile necesare pentru a avea grijă de noi și pentru a face față problemelor.

Uleiul esențial adecvat: dafin

De înghițit: Înaintea unui examen sau luării unei decizii puneți o picătură de ulei esențial de dafin pe un cub de zahăr și înghițiți.

De inspirat: Puneți pe o batistă două picături de ulei esențial de dafin cu două minute înaintea unei întâlniri importante, care vă stresează. Inspirați!

Masaj decontractant: Diluați trei picături de ulei esențial de dafin într-un alt ulei vegetal, aplicați amestecul pe plexul solar, de-a lungul coloanei vertebrale și pe tălpile picioarelor și masați ușor.

EXERCIȚIU DE ÎNTĂRIRE: Lipiți-vă de un perete, astfel încât fiecare parte a coloanei dumneavoastră vertebrale să fie în contact cu el. Alunecați în jos (nu prea mult), îndoind ușor genunchii. Rămâneți în această poziție. Inspirați și expirați adânc pe nas. Constientizați presiunea în spatele lipit de perete și în picioarele lipite de sol. Această senzație conștientă vă va permite să simțiți că sunteți mai puternici, că ați prins “rădăcini”.

CE VĂ MAI POATE AJUTA: TUINA

Originar din medicina chineză, tuina este un masaj simplu și agreabil pentru reechilibrarea circulației energetice, pentru destinderea încordărilor musculare și a blocajelor emoționale. Se practică la cabinetele chinezești

ELIMINAREA ANXIETĂȚII

Anxietatea este un sentiment confuz, de îngrijorare și de insecuritate, caracterizat prin palpitații, transpirație și printr-o senzație de neputință. În general, ea este normală, dar devine patologică dacă n-o putem stăpâni.

Uleiurile esențiale adecvate: mușetel; levănțică

De înghițit și de inspirat: Puneți o picătură de ulei esențial de mușetel sub limbă sau inspirați direct din flaconul destupat.

Masaj anxiolitic: Amestecați o picătură de ulei esențial de levănțică cu o picătură de ulei esențial de mușețel și aplicați-le, vreme de 7 zile, (de 3-4 ori pe zi), pe plexul solar și pe interiorul încheieturii mâinii. După care beți un pahar mare de apă, pentru a elimina toxinele.

EXERCIȚIU DE RELAXARE: Culcați pe spate, puneți palmele întinse una peste alta și plasați-le pe gât, cu coatele ridicate. Inspirați și expirați profund de trei ori. Depasați mâinile pe abdomen, respirați de trei ori, umflând abdomenul și, apoi pe piept, inspirând profund (veți simți cum se umflă pieptul). alternați deci gâtul, abdomenul și pieptul și repetați de câteva ori.

UN ALT AJUTOR: CHIROPRAXIA

Chiropraxia recurge la manipulări vertebrale și la mobilizarea articulațiilor pentru calmarea durerilor și a crizelor de anxietate. Adresați-vă unui specialist.

REDUCEREA NERVOZITĂTII

Nervozitatea se manifestă printr-o stare interioară de îngrijorare, prin iritabilitate și printr-o lipsă de încredere în capacitățile proprii. Uneori, ea aduce după sine pierderea poftei de mâncare, tulburări de somn, dureri de cap, tensiuni musculare și articulare.

Uleiurile esențiale adecvate: levănțică; mandarină; ylang-ylang

De inspirat: Puneți pe încheietura mâinii două picături de ulei esențial (la alegere) și inspirați profund.

Masaj pentru “înseninare”: Puneți 5 picături de ulei esențial la alegere într-o linguriță de ulei vegetal, aplicați amestecul pe plexul solar și pe tălpile picioarelor și masați îndelung.

Baie pentru înviorare: Turnați 8 picături de ulei esențial de levănțică și 4 picături de ulei esențial de ylang-ylang în apa de baie. Relaxați-vă. Ieșiți din cadă fără să vă clătiți.

Exercițiu pentru decontractare: Asezați pe scaun, cu perineul contractat pe tot parcursul exercițiului, inspirați și expirați încet și profund, menținând pieptul ridicat. Executați 3 respirații, după care deschideți musculatura feței, a frunții, a ochilor și a obrajilor și lăsați fălcile să “cadă”. Reluați respirația normală și repetați exercițiul de câteva ori.

Un ajutor important – yoga: Yoga este o tehnică ce facilitează relaxarea mentală și musculară. “Instrumentele” ei sunt pozițiile, exercițiile de respirație și meditația. Practicând yoga, vă veți regăsi calmul și liniștea. Există centre în toată țara.

IEȘIREA DIN STAREA DE DEPRESIE

Se manifestă prin tristețe, anxietate, nervozitate, dificultăți de concentrare, tulburări de somn, respirație dificilă și dureri articulare.

Uleiurile esențiale adecvate: iasomie; levănțică; trandafir; verbină; ylang-ylang

De înghițit: Puneți pe o bucată de zahăr o picătură de ulei esențial de verbină și lăsați-o să se topească în gură.

De inspirat: Puneți 1 strop de ulei esențial la alegere pe o batistă și inspirați. Dacă folosiți iasomie, inspirați direct din flacon.

Masaj “viața în roz”: Amestecați câteva picături de ulei esențial de trandafir cu ulei vegetal și masați-vă mâinile, picioarele, plexul solar și pieptul cu acest amestec.

Baie “veselă”: Amestecați 15 picături de ulei esențial de ylang-ylang cu gelul de baie și turnați amestecul în apa din cadă. Relaxați-vă.

Exercițiu pentru reenergizare: Stați drept, cu picioarele depărtate la nivelul umerilor și formați un arc cu cele două brațe înălțate și cu palmele îndreptate spre abdomen. Când inspirați, simțiți-vă corpul în totalitatea lui, iar când expirați, “plonjați” mai adânc în perceperea lui. Mențineti poziția vreme de 5 minute. O dată pe zi.

Un alt ajutor: qui gong – Această gimnastică tradițională chineză regrupează tehnici de mișcări suple, însoțite de exerciții respiratorii, pentru armonizarea sufletului cu trupul. Practicând-o, vă va ajuta să faceți primii pași pe calea însănătoșirii. Vă trebuie un specialist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *