sâmbătă, februarie 24G2G - Get 2 Gether

Unde trebuie sa platesc taxele la stat daca fac tranzactii cu criptomonede

De precizat ca in Romania, la fel ca pe tot teritoriul uniunii europene, dubla impozitare este interzisa. Astfel, in aceste conditii, esenta locului unde se va face plata, tine foarte mult de LOCUL unde facem tranzactiile cu criptomoneda si evident, locul unde avem rezidenta fiscala.

Rezidentul este clarificat de catre codul fiscal ca – orice persoană juridică română, orice persoană juridică străină având locul de exercitare a conducerii efective în România, orice persoană juridică cu sediul social în România, înfiinţată potrivit legislaţiei europene sau orice persoană fizică rezidentă. Rezidentul are obligaţie fiscală integrală în România, fiind contribuabil supus impozitării în România pentru veniturile mondiale obţinute din orice sursă, atât din România cât şi din afara României, conform prevederilor prezentei legi şi ale tratatelor în vigoare încheiate de România;

În definiția rezidentului român se precizează faptul că acesta este supus impozitării în România și pentru veniturile mondiale obținute din orice sursă.

Sa clarificăm definiția locului conducerii efective, adica locul unde se desfasoara tranzactiile pe care vreti sa le faceti cu criptomoneda:

Acesta este locul în care o persoană juridică străină realizează operațiuni care corespund unor scopuri economice, reale și de substanță și locul unde este îndeplinită cel puțin una dintre următoarele condiții:

  • deciziile economico-strategice necesare pentru conducerea activității persoanei juridice străine în ansamblul său se iau în România de către directorii executivi/membrii consiliului de administrație; sau
  • cel puțin 50% dintre directorii executivi/membrii consiliului de administrație ai persoanei juridice străine sunt rezidenți.

Atentie – Statul Roman, in mod ABUZIV va poate stabili faptul ca veniturile sa fie impozitate in Romania , desi dvs. nu faceti tranzactiile din tara. E un abuz? Da! Stabilirea rezidenței fiscale pe baza locului conducerii efective

Pentru orice companie străină, autoritățile fiscale din România vor putea stabili din oficiu sau la cererea altei autorități, că locul conducerii efective se află în România.

Pe de altă parte, se formulează și reguli speciale anti-abuz pentru stabilirea prin auto-declarare a rezidenței fiscale în România insa de cele mai multe ori daca sunteti impozitat in Romania, desi acest lucru nu trebuia facut de catre cei de la ANAF, rezolvarea este la instanta de judecata si o actiune sustinuta de catre un avocat criptomonede.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *