vineri, februarie 23G2G - Get 2 Gether

ABORDAȚI VIAȚA CU UN PLUS DE FORȚĂ!

Folosiți împrejurările unei zile petrecute acasă, pentru a va întări abdomenul și a dobândi suplețe și grație!

CÂND URCAȚI SCĂRILE

În sus și în jos mai ușor

Implicând, activ, bazinul, urcatul scărilor nu vă va mai lăsa fără suflu. Îndreptați-vă ținuta la baza scărilor, ca și când un fir imaginar, pornit din creștet, v-ar trage capul ușor în sus. Puteți acum doar planta piciorului, cu toată talpa, pe prima treaptă și urcați, apoi, ca printr-un impuls venit din bazin. Procedați la fel și cu celalălt picior, lăsând mișcarea să “curgă”. când coborâți, “pipăiți” mai întâi treptele cu degetele și mențineți aceeași poziție dreaptă.

Atenție: nu vă luați elan din trunchi și mențineți încordarea! Puneți doar vârful piciorului! Luați-vă avânt din abdomen! La coborâre, relaxați-vă abdomenul!

CÂND VĂ AȘEZAȚI ȘI VĂ RIDICAȚI DE PE SCAUN

Încordarea potrivită corpului face minuni

Pentru o ținută corectă, lăsați bazinul să vă ajute! Alunecați pe partea anterioară a scaunului, cu picioarele în poziție de mers și aplecați spatele neîndoit, puțin în față. Coborâți acum coccisul (noada) înspre înainte și ridicați-vă fără elan, doar cu un impuls din bazin.

Când vă așezați, aplecați trunchiul ușor în fața și activați bazinul, imaginându-vă că sunteți trase de pe scaun de coccis. Lăsați-vă pe scaun încet, fără să vă trântiți, cu o mișcare puternică și grațioasă.

Recomandare: Înainte de a va ridica de tot, repetați de câteva ori impulsul din bazin!

Atenție! Picioarele pregătesc mișcarea! Îndreptați-vă gâtul, lăsați umerii în jos! Țineți spatele drept!

CÂND RIDICAȚI ȘI DUCEȚI O GREUTATE

Reduceți greutatea lăzilor

Este un exercițiu cunoscut pentru menajarea spatelui, care devine și mai eficient prin implicarea bazinului. Stați drepți cu picioarele depărtate și lăsați-vă pe genunchi, cu spatele drept. Apucați lada cu brațele întinse și activați bazinul. În timp ce expirați, ridicați lada cu o mișcare cursivă, ținând-o aproape de corp. Continuați să expirați, menținând încordarea bazinului. Nu vă relaxați decât după ce ați pus lada jos, îndoind genunchii și cu picioarele depărtate.

Atenție: Evitați mișcările bruște! Aplecați-vă ușor înainte! Țineți brațele drepte și umerii lăsați!

EXERCIȚIU DE PAUZĂ, DACĂ STAȚI PREA MULT PE SCAUN

Rotirea șoldurilor

Aceste mișcări în spirală, cât se poate de naturale, relaxează spatele. Țineți-vă cu mâinile de clanțele unei uși deschise, cu trunchiul, umerii și brațele relaxate. Ridicați-vă pe vaâfurile picioarelor și îndoiți, ușor, genunchii. Activați bazinul, răsucind șoldul drept în jos, spre spate. În mod automat, șoldul stâng se ridică înainte. Acum, răsuciți șoldul stâng în jos, spre spate. Intrați într-un ritm asemănător mersului lejer. De câte ori se mișcă șoldurile, unul în sus, celălalt în jos, dați un ușor impuls din bazin. Simțiți mișcarea de răsucire a soldurilor, având în minte firul imaginar care vă trage capul în sus.

Atenție: Mișcările trebuie să fie de rulare, nu simple legănari de șezut! Țineți brațele relaxate!

DIN CÂND ÎN CÂND

Ridicarea șezutului

Asezați-vă pe podea cu picioarele întinse. Strângeți pumnii și puneți mâinile lateral și în spatele feselor, pentru sprijin. Ajută la menținerea poziției drepte a trunchiului și a bazinului.

Activați intens bazinul, ridicând ușor piciorul drept de pe podea și împingându-l spre spate. Coborâți călcâiul spre sol și îndoiți foarte ușor genunchii. Cu o mișcare în contrasens, duceți partea stângă a spatelui înainte, iar pe cea dreaptă înapoi.

Repetați mișcarea până când coordonarea “în cruciș” se resimte lină și armonioasă, după care schimbați partea.

Recomandare: Sprijiniți-vă cât mai bine pe pumni, ca să nu cădeți într-o parte! Țineți spatele drept și picioarele întinse! Forța în partea de jos a spatelui!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *