sâmbătă, februarie 24G2G - Get 2 Gether

NOUTĂȚI MEDICALE – SFATURI UTILE PENTRU…MICI PROBLEME DE SĂNĂTATE

Aveți migrene? Scăpați de ele…alergând

Cercetătorii suedezi au urmărit trei grupe de pacienți cu migrene, vreme de trei luni. Voluntarii din prima grupă au alergat 40 de minute, de trei ori pe săptămână, vreme de o lună. Grupa a doua a fost supusă unui tratament medicamentos anti-migrene, iar grupa a treia a practicat regulat exerciții de relaxare. Câștigătorii experimentului au fost, de departe, alergătorii care au declarat că li s-a modificat mult în bine viața, mult mai puține dureri de cap, stres zero și nopți fără insomnii. În timpul mișcării, corpul secretă endorfine, care sunt hormoni anti-durere recunocuți.

SCRISUL ELIBEREAZĂ

În plus, te face mai inteligent și…subțire. Este concluzia la care a ajuns un colectiv de cercetători din Ohio și Madrid. Pentru a scăpa de gândurile care împovărează, suntem îndemnați să le scriem pe o bucată de hârtie, apoi să rupem hârtia mărunt și să o aruncăm la gunoi. În sens invers, oamenii își transformă mai ușor în realitate, dacă le aștern pe hârtie, dar în loc să o rupă, împăturesc cu grijă hârtia și o țin cu grijă hârtia și o țin undeva la vedere. Procedeul are succes și în dietele de slăbit: kilogramele se leapădă mai ușor, dacă în lupta cu ele, scriem pe același carnet, zi de zi, ce mâncăm. Devenim conștienti de fiecare îmbucătură.

GHIMBIRUL COMBATE AMEȚELILE

Atât pe cele de dimineață, de la ridicarea bruscă din pat, cât și pe cele provocate de chimioterapie. O infuzie preparată dintr-o rădăcina de ghimbir mărunțită, băută de-a lungul zilei e, totodată, un leac ideal pentru greață și pentru durerile de stomac. Un sfat cu atât mai important, cu cât e publicat într-o revistă de specialitate, “Medical Mirror”.

COLESTEROLULUI NU-I PLAC NUCILE

Cunoscute pentru bogăția lor în Omega 3, în fibre, magneziu și vitamina E, nucile par să normalizeze și colesterolul rău. Cercetătorii francezi au observat 31 de femei și 81 de bărbați care prezentau un risc crescut de diabet. La persoanele cărora li s-au introdus nuci în regimul alimentar s-a înregistrat o scădere semnificativă a colesterolului rău. Dar atenție! Nucile sunt foarte bogate în calorii. Nu trebuie consumate în exces de cei care țin la silueta lor.

PREVENIȚI ASTMUL CU AJUTORUL CĂȚEILOR

Prezența unui câine în primii ani de viață ai copilului reduce cu 13% riscul de a face mai târziu astm. Este concluzia unui studiu suedez realizat pe 650.000 de copii.

PORȚIE MICĂ, BUCURIE MARE

Cine sufera atacuri de foame își imaginează că are în farfurie o bucată uriașă de tort, prăbușit sub o tonă de frișcă. Cercetătorii americani de la Universitatea Cornell au descoperit că portiile mici pot să stingă foamea la fel ca cele mari. Voluntarii participanți la experiment au fost împărțiți în două grupe cărora li s-a dat să mănânce dulciuri. Cei din prima grupă au primit doar 10 grame de ciocolată, 50 grame de prăjitură cu mere și 10 grame de chispsuri cu cartofi. Grupa a doua a primit 100 grame de ciocolată, 250 grame de prăjitură și 100 grame de chipsuri. Peste un sfert de oră, toți participanții s-au declarat la fel de mulțumiți. Cu deosebirea ca mâncăcioșii acumulaseră peste 1000 de calorii.

PICIOARELE RECI PRODUC INSOMNII

Când, în ciuda oboselii, adormim greu sau ne trezim peste noapte, de vină sunt picioarele reci. Ele împiedică dirijarea normală a căldurii în corp și alungă somnul. Rezolvarea e simplă: sticle calde la picioare sau șosete groase, în funcție se sezon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *